Nu de dagen korter worden, neemt de gezelligheid in huis toe. Daar horen uiteraard koffie en koekjes bij. En wat is er nu lekkerder dan (echte) kletskoppen? Deze zoete krokantjes kan je bovendien gemakkelijk zelf bakken dankzij onderstaand recept.
Dit heb je nodig
- 30 gr zachte boter
- 110 gr kristalsuiker
- 1 gr zout
- 2gr kaneel
- 30 gr fijn gebroken amandelschilfers
- 20 gr water
- 50 gr bloem
en natuurlijk ook:
- een bakplaat belegd met bakpapier
- een spuitzak
- een grote kom
- een klopper en spatel
Zo maak je ze
• zorg ervoor dat de boter zacht is.
• meng de zachte boter met het zout, de suiker, de kaneel en de gebroken amandelschilfers
• spatel het water en de bloem voorzichtig door dit mengsel
• vul de spuitzak met dit mengsel
• spuit kleine hoopjes op de bakplaat en zorg ervoor dat er veel ruimte tussen de hoopjes zit. Reken maximum 14 tot 16 hoopjes per bakplaat
• bak af in 5 tot 6 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven van 200 C°
• blijf er al die tijd bij en verlies de koekjes niet uit het oog.
• draai na 2 tot drie minuten de bakplaat om.
• de kletskoppen moeten bruin zijn.
• laat daarna afkoelen op de bakplaat zodat de boter kan stollen.
Ook het proeven waard:
Tiramisu
Nagerecht met mascarpone en granaatappel
Veenbessen als feestelijk bijgerecht