Cadeautip: koop veilige cosmetica, koop CIME

0

Vrouwen (en steeds meer mannen) hechten belang aan de verzorging van hun huid.
Wat veel mensen echter niet beseffen is dat veel cosmetische producten echt niet zo effectief zijn als de de bijhorende reclamepraatjes ons willen laten geloven. Erger nog: vaak zijn ze zelfs gevaarlijker voor het lichaam dan we denken. Want via onze huid belanden lichaamsvreemde stoffen in ons bloed. Indien dagelijks of regelmatig gebruikt, kunnen ze na verloop van tijd onze gezondheid ongunstig beïnvloeden.

Wat je moet weten over de gangbare cosmetica

 • 70% van de meeste cosmetische/verzorgende producten bestaat simpelweg uit water en petroleum(derivaten). En dat geldt evengoed voor gezichtscrèmes van €400 per pot(je) als voor die van €20 per pot of tube.
 • Minerale oliën en petroleumderivaten (o.a. ook vaseline) zijn chemicaliën die vaak gebruikt worden als vervanging van de duurdere natuurlijke oliën. Zij laten de huid zacht aanvoelen waarbij men de indruk krijgen dat de huid verzorgd wordt. Niets is minder waar. Deze ingrediënten trekken zelfs het vocht uit de huid en sluiten tegelijk de poriën af. Op die manier kan de huid niet meer ademen en evenmin afvalstoffen lozen. Het vuil en de toxische stoffen blijven dus in de huid zitten, wat acne en irritatie in de hand werkt. Minerale oliën en petroleumderivaten worden niet enkel gebruikt in gezichtscrèmes en anti-rimpelcrème, maar ook in huidlotions, zeep, gezichtsreinigers, lipstick, lippenbalsem en verzorgingsproducten voor het haar en de baby.
 • Siliconen zijn synthetische oliën die de huid totaal afsluiten. Zij worden vaak gebruikt in verzorgingsproducten, andere cosmetica en tandpasta. Gekende bijwerkingen zijn uitdroging van de huid, jeuk, branderig gevoel, netelroos, plotse ademhalingsproblemen, zwelling van een deel van het gezicht en/of de mond. Alle ingrediënten van de formule die op “cone” eindigen, wijzen op de aanwezigheid van siliconen in het product.
 • Parabenen zijn conserveringsmiddelen die ervoor zorgen dat verzorgingsproducten langer bewaren terwijl de structuur en/of kleur onveranderd blijven. Wetenschappers brengen parabenen in verband met een verhoogd risico op borstkanker. E320 en E321 (BHA en BHT) worden overigens binnenkort verboden omdat wetenschappers nu onomstotelijk hebben bewezen dat ze niet veilig zijn, zelfs niet in kleine doses. Parabenen zitten in driekwart van de schoonheids- en verzorgingsproducten (tenzij anders vermeld) die overal te koop zijn. Ook bij jouw apotheker of drogist. Denk hierbij maar aan het gamma tandpasta’s, zonnebrandmiddelen, shampoos, conditioners, andere haarproducten, vochtinbrengende crèmes, anti-aging producten, handcrèmes, mascara en alle denkbare andere cosmetica.

De oplossing? Kies bewust voor natuurlijke en veilige cosmetica

Wat kunnen we met zijn allen hiertegen doen? Het antwoord is eenvoudig. We kunnen kiezen voor natuurliijke cosmetica die tegelijk veilig is voor onze huid en voor de rest van ons lichaam. Tal van veilige merken die krek dezelfde prijzen hanteren als de onveilige, bieden hun producten aan, waaronder CÎME.

CÎME = 50 jaar ervaring verpakt in elk product

De initiatiefnemers van dit bedrijf zijn Anke De Boeck en Isabel Coppens, twee jonge vrouwen met een passie voor beauty. Ze leerden elkaar kennen op de middelbare school en werden goeie vriendinnen tijdens hun studie rechten aan de universiteit van Gent.
De productontwikkelaars zijn Walter De Boeck en Thierry Bizouard. Zij zijn samen goed voor ruim 50 jaar ervaring in de wereld van medicinale, aromatische en biologische kruiden en plantenextracten.(Fytosan en Nateva)

CÎME garandeert:

 • Natuurlijke en hoogwaardige inhoudsstoffen. Er wordt enkel gewerkt met natuurlijke ingrediënten waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze rijk zijn aan actieve bestanddelen die de huid gezond, elastisch en fris houden. Ingrediënten die slecht zijn voor de huid, de gezondheid of het milieu (parabenen, siliconen, petrochemicaliën, etc.) worden geweerd.
 • Eerlijke communicatie. CIME belooft de klant geen “mirakels”, maar engageert zich wél om een maximum aan hoogwaardige en effectieve inhoudsstoffen te gebruiken in de producten die echte resultaten opleveren voor de huid.
 • Elk CÎME product kreeg het ECOCERT Greenlife certificaat. Dit is het kwaliliteitslabel van het onafhankelijk certificatie-orgaan ECOCERT.
 • Eerlijke handel. CÏME helpt de boeren uit de Himalaya die de actieve bestanddelen leveren, met de biologische certificatie van hun opbrengst en betaalt hen een eerlijke prijs voor de ingrediënten.
 • Ontwikkelingshulp. Bij elk product dat je aankoopt, schenkt CÎME een deel van de opbrengst aan ontwikkelingsinitiatieven in afgelegen gebieden van de Himalaya.
 • Respect voor moeder aarde.De ecologische voetafdruk van CÎME wordt doorheen de ganse toeleveringsketen tot een minimum beperkt.
 • Dierproefvrije producten.

voor alle verdere info en het volledig gamma producten:  Surf naar www.cime-online.com

Share.

Laat een reactie na