Kippenbouletten

0

Gehakt eten, wordt gezonder indien je voor kippengehakt kiest. En hoe je daarmee smakelijke bouletten maakt, lees je hieronder.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 500 gr zuiver kippengehakt met een gewone basiskruiding
  • 1 bosje peterselie of bieslook
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 tot drie lepels paneermeel
  • vetstof naar keuze
  • 40 gr Parmezan

Zo maak je ze

  • Doe het gehakt in een kom.
  • Spoel de peterselie of bieslook, zwier droog en hak of knip fijn.
  • Klop het ei los.
  • Voeg het ei en twee eetlepels paneermeel bij het gehakt. Goed mengen.
  • Voeg daarna de Parmezan en de fijngemaakte kruiden toe. Opnieuw goed mengen.
  • Voelt het mengsel te nat aan of blijft het teveel aan je vingers kleven? Voeg dan de derde lepel paneermeel toe. Opnieuw goed mengen.
  • Vorm nu van het gehakt ronde of wat plattere vleesballen in de door jou gekozen grootte.
  • Verhit in een braadpan de vetstof van jouw keuze.
  • Bak daarna de vleesballen in de pan op een hoog vuur aan beide kanten bruin.
  • Draai het vuur daarna op de kleinste stand, doe een deksel op de pan en laat verder garen gedurende circa 20 minuten.
  • Wel eerst even checken of de bouletten helemaal uitgebakken zijn vooraleer op tafel te brengen.

tip

  • Voor wie van extra pittig houdt: voeg mosterd naar behoefte toe aan het gehakt.
  • De bouletten smaken uiteraard koud net zo lekker als warm.

Smaken net zo goed:
Kruidige kippenboutjes
Vispannetje voor 8 personen
Mexicaanse nachos-gehaktschotel: als het wat heter mag zijn

Share.

Laat een reactie na