Veenbessen als feestelijk bijgerecht

0

Straks worden we weer meegezogen met de eindejaarsgekte. En daar hoort eten bij. Lekker eten. En laat nou niets zo lekker zijn bij een sappig stukje wild of een portie wildragout als veenbessen. Bovendien is dit feestelijk en kleurrijk bijgerecht supergemakkelijk klaar te maken. Hier volgt dan ook het eenvoudig recept voor gekookte veenbessen. En ook belangrijk: het lukt altijd…

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 1 kg veenbessen. Controleer de veenbessen vooraf en daarmee wordt bedoeld dat je de lelijke bessen verwijdert.
  • Het sap van zoete halve sinaasappel.
  • 50gr kristalsuiker.
  • Zure room.

Zo maak je het:

  • Laat de veenbessen al roerend een tiental minuutjes koken met wat water op een matig vuurtje tot ze open spatten.
  • Proef even of ze al zacht zijn.
  • Indien zacht, giet het overtollig water af.
  • Daarna suiker en sinaasappelsap toevoegen.
  • Goed omroeren en nogmaals proeven. Indien echt nodig, wat zout toevoegen om de smaak op te halen.
  • Eens de veenbessen op de borden liggen, voeg je per bord een koffielepeltje zure room toe.

Smakelijk!

Share.

Laat een reactie na