Linzensalade

0

Vooraleer je neus op te halen voor linzen, dien je toch eerst deze lekkere linzensalade eens te proeven. Ze is goedkoop, voedzaam en zowel bruikbaar als hoofd- of als bijgerecht. Deze linzensalade is gebaseerd op een recept van Wim Ballieu. Wij hebben ze meerdere keren bereid en wat aangepast aan onze smaak. Benieuwd wat jij ervan denkt.

Dit heb je nodig

200gr linzen**
100 g fetakaas
1 doosje halfgedroogde tomaatjes
1 venkel
1 rode ui
2 takjes verse tijm (kan ook met gedroogde tijm)
Enkele soeplepels gehakte kervel, bieslook en dille, naar smaak
Olie
Balsamico azijn
Peper en zout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de venkel in dikke sneden en doe in een ovenschaal. Kruid met peper, zout, en tijm. Overgiet met een scheut olijfolie en balsamico azijn.
  • Plaats zo’n 20-tal minuten in de oven.
  • De venkel moet gaar zijn, maar nog knapperig. De tijm verwijderen als je verse takjes gebruikt.
  • Daarna laten afkoelen in de jus.
  • De rode ui fijn snijden en overgieten met wat balsamico azijn en kruiden met zout.
  • Kook de linzen gaar zoals vermeld staat op de verpakking.
  • Laten uitlekken en warm mengen met de gesnipperde en gemarineerde ui en de venkel.
  • De half-gedroogde tomaatjes in stukjes verdelen en toevoegen aan de linzen.
  • De feta verbrokkelen.
  • Eenmaal alles goed afgekoeld is, de gehakte kruiden toevoegen en de feta.

Deze linzensla is lekker met een vleesbroodje of als volwaardige lunch op een zomerse dag.

**Linzen zijn te vinden in tal van mooie kleuren zoals: bruin,donkergrijs,paarsblauw,zacht oranje-roze,fel oranje,groen en lichtbeige. Linzen vormen een uitstekende bron van ijzer, voedingsvezels, mineralen en eiwitten.

Misschien zijn volgende recepten ook inspirerend
Mexicaanse nachos-gehaktschotel: als het wat heter mag zijn
Hartige rijstkoekjes

Share.

Laat een reactie na