Bananenbrood of bananabread is meer dan alleen maar een lekker, voedzaam en gezond tussendoortje of vieruurtje. Het is ook makkelijk te maken en kan prima opgedeeld worden in porties en daarna ingevroren worden voor later gebruik. Als meal prep bijvoorbeeld. Daarover meer elders op deze blog via onderstaande link.
Dit heb je nodig
250 gram zelfrijzende bloem
125gr ongezouten boter op kamertemperatuur
3 rijpe bananen ( zo rijp mogelijk zelfs, omdat dit de smaak ophaalt en dus mee bepaalt)
2 eetlepels (liefst vers) appelsap
2 eetlepels agave, honing of ahornsiroop als zoetmiddel.
2 eieren
50 gr pecannoten (kan ook met amandelen, walnoten, hazelnoten, etc. of met een notenmengsel)
1 halve koffielepel kaneel
Zo maak je het
- De oven voorverwarmen op 180°.
- De gewenste bakvorm zorgvuldig inwrijven met boter. Daarna lichtjes bestrooien met wat meel. Ideaal is hier met wat amandel) of kokosmeel. De bakvorm eventjes omkeren zodat een teveel aan meel eruit valt.
- Hak de noten zo fijn mogelijk.
- Prak de bananen tot moes.
- Voeg het appelsap bij de bananen.
- Klop of roer de boter zacht met een houten spatel
- Roer er vervolgens de eieren, één voor één, door. Goed roeren om een gelijkmatig mengsel te bekomen
- Voeg dan de bloem, de bananenprak, het zoetmiddel, de kaneel en de gehakte noten toe. Opnieuw zorgvuldig omroeren.
- Stort alles in de bakvorm en bak gedurende 40 minuten op 180°.
Wel eventjes controleren na circa 35-40 minuten met een breinaald, vork of houten cocktailspies of die er droog uitkomt als je erin prikt. Indien er nog deeg aan kleeft, de cake nog wat verder laten bakken.
Ook interessant:
Meal prepping