3 tips om overvloed aan te trekken

0

Overvloed aantrekken op alle vlakken zoals gezondheid, werk, materie, innerlijke rust en liefde, klinkt super. Maar…hoe doe je het in de praktijk? Want velen slagen er niet in contact te maken met en in te pluggen in de grote, alomtegenwoordige en onuitputtelijke stroom van goede dingen.

De Amerikaanse goeroe en meervoudig beststeller schrijfster Gabrielle Bernstein deelt hieromtrent graag haar visie met ons. Ze doet ons dan ook 3 gouden tips cadeau die tot meer overvloed in ons leven kunnen leiden.

 

Zo trek je overvloed aan in het door jou gekozen domein volgens Gabrielle Bernstein

  • Stap 1: Vergeet niet dat overvloed, meer overvloed voortbrengt
   We raken te zeer in de greep van ons ego. Van ons van angst vervuld brein. Het spiegelt ons schaarste voor en vertelt ons dat de overvloed en rijkdom van anderen ervoor zorgen dat er minder beschikbaar is voor ons.
   Volledig fout gedacht natuurlijk. Maar intussen zien we de overvloed in en bij anderen, wel als een gemis in onszelf en in ons leven. Dat staat dus lijnrecht tegenover de ware betekenis van overvloed. Want, telkens we overvloed om ons heen zien, is dat de reflectie van de overvloed binnenin ons die altijd beschikbaar is voor ons. Vanuit spirituele hoek bekeken, brengt overvloed nog meer overvloed voort. Daarom moeten we bijzonder waakzaam zijn. We moeten ons bewust zijn van onze angstige geest die ons gaat vergelijken met anderen. Dan wordt hun overvloed een bedreiging voor ons en dus een reden om hen aan te vallen en te veroordelen. Wees eerlijk tegenover jezelf en herken dit mechanisme. En besef dat overvloed altijd en overal beschikbaar is voor iedereen. Dus ook voor jou.

 

  • Stap 2: Verheug je in de overvloed in en van anderen.
   Indien we echt blij kunnen zijn over al het goede dat onze familie/vrienden/kennissen/buren/collega’s te beurt valt, gebeurt er iets met en in ons. De liefde in ons groeit en ontbrandt. En op hetzelfde moment verhoogt ons energieniveau. En wanneer ons energieniveau groter wordt, groeit onze kracht om goede dingen aan te trekken in ons leven.
   Daarom: in plaats van jaloers, nijdig of gefrustreerd naar anderen te loeren omdat zij wel hebben wat wij maar niet kunnen te pakken krijgen, kunnen we het beter over een andere boeg gooien. We kunnen ons oprecht verheugen om hun welvaart en hun geluk. Dit in het besef dat onze vreugde om hun kracht en welslagen, onze eigen innerlijke kracht om overvloed aan te trekken, evenredig verhoogt.

 

  • Stap 3: Herken de overvloed in en van anderen als een teken dat overvloed jouw kant op komt.
   Als je de overvloed van anderen ziet en ervaart, wees dan dankbaar. Dat betekent dat overvloed dichter bij jou komt. Bernstein legt uit hoe ze als beginnend auteur die op zoek was naar een uitgever, in contact kwam met al die fantastische bestseller auteurs. Ze was niet afgunstig op hun succes maar zag deze ontmoetingen als een soort bevestiging dat haar weldra hetzelfde zou te beurt vallen. Wat nadien ook gebeurde.
   Het is zelfs goed aandacht en energie te besteden aan mensen die erin geslaagd zijn te verwerven wat jij zo graag wilt. Bekijk hun overvloed als een duidelijke hint van het leven om je te laten weten dat overvloed binnenkort jouw deel kan worden. Spirituele leraars beweren dat je deze hints niet mag verwaarlozen of negeren. Je dient aandacht te besteden aan deze duidelijke signalen en voorbeelden van overvloed. Waardeer, accepteer en verblijd je over andermans overvloed. Op die manier zal je spontaan aantrekken wat jij verlangt.

Samenvatting

 • Deze 3 tips toepassen, bevordert het versterken van onze eigen innerlijke kracht en overvloed. Van zodra we in staat zijn om de tips in praktijk te brengen zal onze eigen innerlijke kracht toenemen, beginnen stromen en overvloed aantrekken. Waarna onze wensen in vervulling zullen gaan.
 • Anderen benijden om hun welvaart op diverse vlakken omdat je denkt dat er te weinig overblijft voor jezelf, is een regelrechte aanfluiting van de ware betekenis en werking van overvloed. We kunnen maar beter andermans overvloed en kracht bewonderen, vieren en toejuichen. En beseffen dat hetzelfde in ons leven kan gebeuren.
 • Als we doordrongen raken van deze waarheid –en dat is echt de ultieme voorwaarde– verhogen we in onszelf een energie. De energie die ons verlangen naar overvloed in om het even welk levensdomein, kan omzetten in een tastbare werkelijkheid.

Meer info vind je hier
https://www.bol.com/nl/p/het-universum-staat-achter-je/9200000082398791/
https://www.bol.com/nl/p/eindeloos-geluk/9200000025959383/

Share.

Laat een reactie na