2019, het jaar van het Varken

0

Op 5 februari 2019 weerklinkt er zowaar feestgeknor, want het is de start van een nieuw Chinees jaar. Het jaar van het Varken/ Zwijn, dat loopt tot en met 24 januari 2020. Het element van het Varken anno 2019, is aarde. Het is geleden van 1959 dat we nog es te maken kregen met een Aardevarken. Een Varken is communicatief, gul, sensueel en eerlijk. Het element aarde benadrukt nog eens de aspecten stabiliteit, vasthoudendheid en zelfs een zekere dosis strengheid.

Nu de goedbedoelende, hulpvaardige maar achterdochtige Hond het toneel verlaat, kunnen we allemaal opgelucht ademhalen. En ons wat meer ontspannen. Dat belooft de energie van het Varken ons in elk geval!. Niemand kan immers intenser genieten van het leven in al zijn facetten dan mijnheer of mevrouw Varken. De Zwijnenergie die nu het jaar kleurt, zal er ook voor zorgen dat we vaker en sneller geneigd zullen zijn om een en ander te relativeren en dus wat water bij de wijn te doen. Met andere woorden: om compromissen te sluiten. En dat zal niet enkel in ons persoonlijk en professioneel leven gebeuren maar ook op politiek en zakelijk vlak. Want we moeten zeker beseffen dat de energie in het jaar van het Aardezwijn vooral aangewend wordt voor praktische en realistische doeleinden en resultaten. Dit “down to earth” type Varken is bereid hard en geduldig te werken maar wil ook graag de vruchten plukken van al dat labeur. Het zal zijn schaapjes op het droge krijgen en zich durven wagen aan voorzichtig speculeren. Nadat het de zaak eerst van alle kanten bekeken én herbekeken heeft. De gezelligheid blijft hier vooral beperkt tot genieten in intieme kring en/of alleen genieten. Want een Aardevarken is geen feestvarken en trekt zich zoveel liever terug op een groene, eenzame plek. Maar als het zijn schuiloord verlaat, vindt dit Zwijn het fijn om populair te zijn en gezien te worden. Dit Varken houdt bij zijn optreden in de buitenwereld dus beslist van titels, aanzien en enig decorum. Jawel! In het jaar van het Aardevarken moet er ook gepresteerd worden en moet iedereen de lat hoog leggen. Om te beginnen voor zichzelf. Het Varken van 2019 geeft het goede voorbeeld. Het is niet zozeer autoritair maar eist veel van zichzelf en gelukkig een pak minder van anderen. Iedereen kan trouwens rekenen op deze standvastige, principiële Big die wat minder naïef is dan de andere types Varken.
Hoe dan ook, laat die rijke maaltijden, de betere wijnen, dat malse bed en de liefde in al haar facetten maar aanrukken. Het Varken en wij allemaal trouwens, zijn er in 2019 helemaal klaar voor.

Hoe het de Chinese dierenriemtekens vergaat in 2019

Ben je een RAT?
Bekijk 2019 als een overgangsjaar, Rat. Want 2020 wordt immers jouw jaar. Maar tot zolang kan je maar beter bescheiden, guller en toegeeflijker zijn. Zet je frustraties van je af en dein mee op de vibes van het Varken. Dat betekent: oog hebben voor je familie, vrienden en kennissen en samen met hen volop genieten van het leven. Met partner? De verleiding om een scheve schaats te rijden zal dit jaar groot zijn. Jij kiest. Solo? Jij kan op krachten komen tot begin september, want pas dan start jouw nieuw liefdesverhaal. Wees alert op het werk en wat je uitgaven betreft. Gok niet, ga niet lenen. En weet dat je dit jaar, bij hoge nood, kan rekenen op de hulp van je geliefden.

Ben je een BUFFEL/OS?
Dit kan een vruchtbaar jaar worden, Os, maar opgelet: je krijgt niks voor niks. Bijt door, toon karakter, wees moedig. Op het werk en in de liefde. Als je via etentjes, recepties, beroepsbijeenkomsten, Facebook, etc., je sociaal netwerk verzorgt, zal je ook op beroepsvlak pieken. Zelfs werkloze Ossen vinden eindelijk een passende baan. De liefde is en blijft een belangrijk gegeven in een Varkensjaar. Kijk hier dus op geen cent, haal alles uit de kast en pak het romantisch aan. Succes verzekerd voor Ossen met en zonder partner. Je beschikt wel over voldoende geld in 2019 maar je wordt helaas continu overvallen door onvoorziene kosten in en rond het huis.

Ben je een TIJGER?
Dit jaar sta je in de schijnwerper, Tijger. Je bent populair en je kan helemaal je ding doen. Maar dat betekent ook dat er veel van jou verwacht wordt en dat je continu onder het vergrootglas ligt. Om van de jaloezie nog maar te zwijgen. De liefde piekt. Koppels beleven (opnieuw) warme tijden tot in juli en delen hun geluk gul met de hele familie. Singles bezegelen een nieuwe relatie in september. Op het werk boek je succes zolang je het vermijdt arrogant te zijn. En zolang je relatie met je collega’s, chefs en klanten goed blijft. Als werkzoekende, charismatische Tijger vind je dit jaar zeker de baan die bij je past. Qua geld dien je wel het hele jaar op je hoede te zijn.

Ben je een KAT/KONIJN?
In dit Zwijntjesjaar loopt alles op wieltjes voor jou, Kat. Behalve financieel. Je werk is eersteklas en je oogst prima resultaten maar de inkomsten laten tot in september op zich wachten. Volhouden is dus de boodschap. Enne…blijf vooral discreet over je plannen. Maakt niet uit of je werknemer of eigen baas bent. Besef dat de jaloezie om jouw succes in dit jaar echt overal op de loer ligt. Solo? Lik je wonden en stel je open voor de liefde die nu sneller toeslaat dan verwacht. Koppels schipperen vlotjes door hoogten en laagten, terwijl je partner je nu aangenaam blijft verrassen. Wist je dat er in 2019 tal van gezellige feestjes aankomen in de familie en vriendenkring? Proost!

Ben je een DRAAK?
Dit geldt in 2019 voor jou, Draak: mijd kronkelwegen en wees wat meer bescheiden, verdraagzaam en consequent. Indien niet, stort de Zwijnenergie de gevolgen van die tekorten zonder pardon over je uit. Met partner? Probeer het eens met eerlijkheid en een wij-houding in de relatie. Speel geen emotionele spelletjes. Duw zelfs bepaalde mensen uit je omgeving af indien nodig. Dan zit het in de herfst weer snor tussen jullie. Solo? Na wat spielerei ontmoet je In september iemand waarmee het kan klikken. Werkend of werkzoekend? Je slaagt enkel als je wat meer groepsgevoel ontwikkelt. Financieel zit het wel oké. In het najaar ga je investeren of verbouwen.

Ben je een SLANG?
Het jaar van het Varken is een hobbelig parcours voor jou, Slang. Je moet eerst emotionele of geldelijke schulden aflossen vooraleer je een nieuwe start kan nemen. Met partner? Delicate situatie vol frustraties hier. Pas in de zomervakantie en weg van alle stress, worden de plooien gladgestreken. Solo? Ook jij moet puin ruimen vooraleer opnieuw de liefde aan te trekken. Werkend of werkzoekend? Maakt niks uit omdat geen enkele Slang dit jaar ook maar iets op een gouden schaaltje aangereikt krijgt. Het wordt knokken om je plaats te her- of te veroveren. Wat stukken beter lukt na de zomer. Spring doordacht om met je geld, want je moet er stevig voor pezen in 2019.

Ben je een PAARD?
Gevarieerd jaar, Paard. Je zal in 2019 tijdig energie moeten bijtanken in de privésfeer om je werksituatie annex stress de baas te kunnen. Het wordt immers intens vanaf het najaar. Want dan krijg je de kans om je te bewijzen in een nieuwe job of meer verantwoordelijkheid. Go for it, het lukt je wel. Maar matig je snelheid en blijf vooral bescheiden in dit Zwijntjesjaar. Met partner? Al in februari raken jullie het eens over een belangrijke kwestie zoals huis, huwelijk, samenwonen, baby. Solo? Je bent erg populair en dus overal welkom. Spring verstandig om met je geld zolang je qua werk nog in beweging bent. In het najaar weet je waar je staat én heb je geluk in het spel.

Ben je een GEIT?
Dit wordt een prachtjaar voor jou, Geit. Na een paar barre jaren trek je nu overvloed naar je toe. Een overvloed aan creativiteit, liefde en supergezellige bijeenkomsten. En het begint al direct goed, want koppels bekrachtigen de relatie via een op komst zijnde baby of de aankoop van een huis. Singles vinden de zo verlangde zusterziel tussen mei en augustus en maken snel plannen om te gaan samenwonen. In de lente barst je professioneel los en krijg je de kans je op het werk creatief uit te leven. Wel op voorwaarde dat je het “drama verkopen” achterwege laat. Financieel kom je goed rond, vooral dankzij je vindingrijkheid en bruikbare invallen. Geniet ervan!

Ben je een AAP?
Dit jaar zal je niet slagen via wat glad gedoe of een rekbare moraal, Apie. Je moet de mouwen opstropen, minder praatjes verkopen en eerlijk te zijn. Inderdaad, moeilijke klus voor jou. Met partner? Jullie gaan voor hetzelfde: belegging/baby/eigen huis? Hoe dan ook, samen reizen gebeurt zeker. Solo? Je aarzelt tussen je vrijheid en een relatie. Bovendien moedigt de sensualiteit van het Zwijnjaar ontrouw aan. Op het werk duurt het nog tot mei vooraleer je overschakelt op Zwijnvibes zoals echte teamspirit en correctheid. Waarna alles alsnog in orde komt. Qua geld is dit niet je beste jaar, maar je haalt op de valreep wel genoeg binnen. Jij sakkerse rakker toch!

Ben je een HAAN?
Het Zwijnjaar bedekt je verbale krachtmetingen en Don Quichote neigingen met de mantel der liefde, Haan. Zet ruzies dus aan de kant en kies resoluut voor harmonie. Met partner? Vervang rancune door oprechte excuses. Dan zijn jullie in het najaar opnieuw een solide paar. Solo? Engageer je volledig in de relatie die nu op komst is, Haan. Want het lukt je zeker in 2019. Je hebt werk in overvloed, maar het resultaat laat op zich wachten. In mei lucht jij je hart bij je collega’s en/of chefs, waarna er vooruitgang is. In oktober kan je dan een aantal zaken afwerken. Beperk je uitgaven. Want je moet wachten tot december vooraleer je bankrekening opnieuw gespijsd is.

Ben je een HOND?
De vibes van het Varken helpen je om het leven in 2019 meer ontspannen en met meer vertrouwen te benaderen, Doggy. Je liefdesleven piekt in januari 2020. Maar tot zolang ga je als single maar beter naar alle feesten in de familie en vriendenkring. Want daar kan de ware zich nu schuilhouden. Met partner? In juli herontdekken jullie elkaar, waarna het steil crescendo gaat. Qua financiën dien je de broekriem wat aan te halen. Pas rond september wordt het wat geld betreft beter. In de lente stoom jij je klaar voor een nieuwe functie of job. Blijf vooral kalm en druk je eisen door. Je maakt immers een prima indruk. In november wordt de hele zaak in jouw voordeel afgerond.

Ben je een VARKEN/ZWIJN?
2019 is jouw jaar, Big, en het zal overwegend positief zijn. Vooral als je wat moeite doet om je lichtgelovigheid bij te sturen. Zowel Varkens met als zonder partner beleven een warm-sensueel jaar met december als pittig hoogtepunt. Solo? Blijf elke dag alert en grijp elke kans om je te laten zien en te socializen. Omdat je de ware op tijd moet kunnen spotten en omgekeerd. Qua werk is dit een goed jaar, maar blijf hier bij de pinken, want achter je malse rug om slijpt de concurrentie naarstig de messen. Werkzoekend? Maak je eisen kenbaar en beding de beste voorwaarden voor jezelf. Financieel kan jij je tot september maar weinig permitteren. Daarna loopt het wel los.

Lees en vergelijk
Astrologische vooruitblik 2019

Share.

Laat een reactie na