We eten allemaal ruim voldoende suiker. Waaronder ook verborgen suikers die in veel kant-en-klare voeding verstopt zit. Daarom volgt hier een recept van lekkere brownies zonder suiker.
Dit heb je nodig
- 1 kop ammandelmeel
- 1 soeplepel bakpoeder
- 1 soeplepel amandelmelk
- 1 soeplepel hennepzaadjes
- 1 soepelepel chiazaadjes
- Half kopje kokosvlokken
- 10 druppels “Sweet Leaf vanilla stevia” ( druppels stevia met vanillesmaak) te koop bij Biovea)
- 2 soeplepels amandelpasta (of amandelboter) zonder suiker
- 1 ei. Veganisten kunnen dit ei vervangen door eenzelfde gewicht geprakte banaan
- 1,5 soeplepel kokosolie
- 1 snuif zout
- 1 halve kop cacaopoeder (mag meer zijn indien je van een sterke chocoladesmaak houdt)
- Handvol fijngemaakte walnoten, andere noten of notenmix (optioneel)
Zo maak je ze
- Vet een kleine ( brownie) bakplaat in met kokosolie
- Doe alle andere ingrediënten samen in een grote mengbeker en roer/meng alles tot een homogeen geheel. Dit kan wat tijd vragen. Geef het tijd. Dit zal de structuur en de smaak van je brownies ten goede komen.
- Verdeel het bekomen mengsel over de bakplaat of bakvorm voor brownies.
- Bakken op 350° gedurende 20 minuten.
- Uit de oven halen en minsten 20 minuten laten afkoelen.
Smakelijk!
Ook lekker
Bananenbrood
Rustieke appelcake
De knapperigste chocoladekoekjes bak je lekker zelf