Het recept voor deze pittige quiche op basis van mais, geitenkaas en rode peper, komt aangewaaid uit de USA. Anders gezegd: uit het land dat de grootste producent is van mais. Dit is een lekkere, voedzame quiche die wel wat tijd en moeite vraagt. Maar hij levert je samen met een fris slaatje, een stevige hap op. Dus…uitproberen en aanvallen maar!
Dit heb je nodig
- 2 koppen maiskorrels vers van de kolf. Komt overeen met een hoeveelheid mais afgehaald van 2 grote maiskolven.
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 afgestreken theelepeltje zout
- 2 koppen reeds gekookte bruine rijst
- 5 grote eieren
- 1 kop volle melk
- Een goeie 100gr verkruimelde geitenkaas
- 1 klein rood pepertje, in stukjes gesneden
- 1 kleine bundel fijngehakte lente-uitjes (ook pijpajuin genoemd)
- Een kwart kopje verse, fijn geknipte of gehakte koriander of peterselie naar keuze.
- Vers gemalen zwarte peper
- Een snuifje rode peper
Zo maak je de quiche
- Rooster eerst de maiskorrels. Verwarm de grill. Beleg intussen een bakblik met de maiskorrels en verdeel er 2 eetlepels olijfolie en ¼ van de theelepel zout over. Plaats het bakblik 5 tot 7 cm onder de grill gedurende 5 tot 8 minuten. Of, tot de mais lichtbruin en krokant is geworden. Haal de plaat dan uit de oven en zet ze opzij.
- De korst maken. De oven voorverwarmen op 220°C. Klop 1 ei zachtjess los en meng het grondig met de gekookte rijst. Bedek de bodem en de randen van een taartvorm met rijst en duw aan. Probeer de dikte van de korst overal gelijk te maken. Plaats de bakvorm daarna in het midden van de oven en bak gedurende 10 minuten. Haal de taartvorm uit de oven en zet opzij.
- De vulling maken. Verwarm de overblijvende olijfolie in een pannetje op een middelmatig vuur. Voeg daarna de fijngesneden rode peper en lente-uitjes toe met een ¼ theelepel zout en de gemalen rode peper. Bak alles aan in 5 tot 7 minuten tot de verse rode peper wat zachter geworden is.
Klop de overblijvende eieren samen met de melk, de halve theelepel zout, en een paar draaien zwarte peper van de molen. Roer er dan de geroosterde maiskorrels, de snuif rode peper, de lente-uitjes, gehakte koriander of peterselie en verkruimelde geitenkaas door. - Stort dit mengsel in de taartvorm bekleed met rijstkorst en bak af op 200° in 30 a 35 minuten. Gebruik een breinaald of satéstok om te controleren of de quiche klaar is. Naald of stok moeten er proper uitkomen.
Kan zowel warm als koud worden gegeten. Minstens eerst 10 minuten laten afkoelen vooraleer warm te eten.
Klik hier voor recepten van nog meer lekkers
Quiche met prei en spek
rijsttaart ( snel klaar, makkelijk, lukt altijd)