Bloemkoolsoep

0

Nu het al wat kouder wordt, kan een kop lekkere soep de innerlijke mens ontegensprekelijk verwarmen. Dit bloemkoolsoepje is een gezonde hongerstiller en doet het ook prima als voorgerecht. Bovendien is het eenvoudig te maken. Zelfs voor beginners.

Dit heb je nodig voor 4 porties

1 bloemkool
1 ui
1 teentje knoflook
1 wortel
1 kleine selder
Olie naar keuze
1 pak, bokaal of blik tomatenpulp
Een paar takjes verse of een koffielepel gedroogde tijm
1 bouillonblokje (naar wens groenten, rund of kip)
Gemalen parmezaan of comté
Peper en zout

Zo maak je het

  • Snijd alle groenten behalve de ui en knoflook, a la julienne. Snijden a la julienne betekent: de groenten in dunne plakjes of reepjes van gelijke grootte snijden.
  • Snijd ook de bladeren die zich rond de bloemkool bevinden, in fijne reepjes.
  • De ui in fijne ringetjes snijden en het knoflookteentje fijn hakken of prakken.
  • Maak bouillon van het bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe een paar soeplepels olie in een kookpot en laat goed heet worden. Laat hierin de groenten, samen met de uiringetjes en de knoflook, kort en dus lichtjes bruinen.
  • Voeg daarna de reepjes bloemkoolbladeren bij de groenten.
  • Doe er de helft van de tomatenpulp bij.
  • Voeg er de tijm aan toe.
  • Overgiet vervolgens met de warme bouillon.
  • Zet het deksel op de pot en laat alles gedurende een klein uur verder sudderen op een zacht vuurtje.
  • Doe er na een half uur de resterende helft van de tomatenpulp bij.
  • Proef van de soep en breng indien nodig, verder op smaak met peper en zout.
  • Vlak voor het opdienen, bestrooien met wat gemalen kaas.

Nog meer stevige soepen ontdek je hier:
Opa’s pittige maaltijdsoep
Stevige soep van pompoen en tomaat

Share.

Laat een reactie na