Eenvoudig recept voor truffels van donkere chocolade

0

Deze truffels zijn samengesteld uit eerlijke producten. Ze zijn minder vet en minder zoet dan de meeste truffels. Je houdt ervan of niet. Ze vormen hoe dan ook een gezonde, stimulerende snack zolang je er maar niet teveel van eet. Dit makkelijk recept is dus zeker het uitproberen waard.

Dit heb je nodig

  • 350 gram in kleine stukken gebroken of gehakte donkere chocolade van max. 70%
  • 250 gr koffieroom of andere magere/lichte room
  • 50gr in stukjes gesneden boter
  • Puur en ongezoet cacaopoeder
  • Een lepel waarmee je meloenballetjes vormt. Als je die gebruikt is er minder kans op geknoei omdat je meteen en op een gemakkelijke manier de juiste grootte en vorm van de truffels krijgt.

Zo maak je ze

  • Neem een kom en doe er de stukjes chocolade in.
  • Giet de room in een pannetje en breng tot het kookpunt.
  • Wanneer de room kookt, giet hem dan voorzichtig over de chocolade en roer zachtjes met een garde/klopper.
  • Eens de chocolade helemaal opgelost is en je een glad mengsel bekomt, kan je de boter toevoegen. Gebruik nu een handmixer om het mengsel glad, elastisch en glanzend te krijgen.
  • Daarna het mengsel laten afkoelen en in plastiek doos doen die je 2 tot 3 uur in de koelkast plaatst. Daarna moet de pasta stevig genoeg zijn om er balletjes van te maken.
  • Neem een bord of grote plank en strooi er een laag cacao op.
  • Neem de meloenballetjes lepel en steek die eerst in heet water. Droog snel af en vorm daarna van het mengsel zoveel mogelijk balletjes. Stop de lepel zo vaak in heet water plus afdrogen, als nodig.
  • Rol de gevormde chocoladeballetjes 1 voor 1 zorgvuldig door de cacao tot ze volledig omhuld zijn met een fijn laagje poeder.

En verder:
De truffels moeten koel bewaard blijven.
Je kan ze zelf opeten of… mooi verpakken en cadeau doen aan een ander. Smakelijk!

Meer lekkers met chocolade
Brownies zonder suiker
De knapperigste chocoladekoekjes bak je lekker zelf

Share.

Laat een reactie na