6 sleutels om contact te maken met je echte zelf (sleutels 1-3)

0

Deze coronatijden hebben je wellicht aan het denken gezet. Misschien wel over dat wat jij echt belangrijk vindt in je leven. En wie weet ben je wel tot het besluit gekomen dat je voortaan wilt proberen om wat meer contact te maken met je echte zelf. In dat geval hebben wij een paar suggesties voor jou in de aanbieding. Lees dus even verder.

De Franse Caroline Villar was actief in de sectoren nieuwe technologieën, toerisme en communicatie. Op een dag veranderde ze compleet van richting. Waarna ze de beelden en boodschappen die al een tijd bij haar binnenkwamen, ging doorgeven. Dat deed ze onder andere via het boek “Délivrance” wat zoveel betekent als “Bevrijding”. In dit boek spreekt Villar over hoe jij je kan bevrijden van de beperkingen in je leven door de 6 belangrijkste spirituele wetten te volgen. Ouwe koek, denk je? En misschien is dat wel zo. Maar stel dat deze reminder je er toe kan aanzetten om de theorie es in de praktijk te brengen. En daarna af te wachten (en te evalueren) wat er al dan niet gebeurt. Spannend, toch!

De belangrijkste sleutels die toegang verlenen tot de kracht in jezelf volgens Caroline Villar.

 • SLEUTEL 1: VRAAG EN JE ZAL KRJGEN.
  Beetje simplistisch en afgezaagd? Toch niet. Het Universum is eindeloos, de Bron onuitputtelijk. In het Nieuw Testament, één van de belangrijkste spirituele geschriften ooit, wordt dit gegeven meermaals bekrachtigd. In Lukas 11/9 staat: “Vraagt en u zal gegeven worden.” In Lukas 11/10 wordt dit extra benadrukt via “Want al wie vraagt, verkrijgt.” En in Matthëus 7/7-8 waar we lezen: “Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan. Want ieder die vraagt ontvangt, wie zoekt vindt, en voor wie klopt zal worden opengedaan.”
  Goed geformuleerde en geleide gedachten/wensen zullen dus mogelijkheden tot bij jou brengen die het verlangde vorm zullen geven.

  “Vraag en je zal krijgen” praktisch gezien

  1) Wees volledig overtuigd van de alomvattende kracht en intelligentie van de universele geest.
  2) Twijfel niet bij het vragen. Twijfel verzwakt het bereik van je vraag en dus ook van de reactie die erop volgt.
  In Marcus 11/24 lezen we immers: Daarom zeg ik jullie: alles waarom jullie bidden en vragen, geloof dat je het al ontvangen hebt en je zult het krijgen.
  Letterlijk honderden boeken omtrent spiritualiteit en het aantrekken van overvloed, borduren overduidelijk verder op deze Bijbelse richtlijnen. Denk maar aan de bestseller “The Secret” om er maar één te noemen.
  3) Concentreer je. Formuleer je vraag dus duidelijk en zo specifiek mogelijk. Vraag bv. niet om voorspoed. Dat is te algemeen, te vaag.
  Vraag om dat gouden contract met firma x of y of om de exacte loonsverhoging. Laat het vervolgens los en wacht, in de stellige overtuiging dat je het gevraagde zal ontvangen. Omdat je beseft dat je gedachten scheppende kracht bezitten.

 

 • SLEUTEL 2: ONTDEK EN REALISEER JE LEVENSOPDRACHT.
  Je levensmissie ontdekken is niet voor iedereen even eenvoudig. Sommigen weten meteen of hebben altijd geweten waar ze naartoe moeten (werken). Anderen vinden maar moeilijk een begeesterend doel in het leven.
  Bepaalde bronnen beweren dat wat je wou doen of worden voor je 7de levensjaar, je missie is. Op voorwaarde dat het altijd hetzelfde bleef. Je wou als kind misschien zieke mensen of dieren helpen. Hulp bieden aan noodlijdenden is dan je levensdoel en dat kan op talloze manieren gerealiseerd worden. Of, je deed niets liever dan tekenen en met kleurtjes in de weer zijn. Een kunstopleiding kan je op de juiste plek brengen. Of je wou het lekkerste brood en de lekkerste taarten bakken. Dan schuilt er een geboren bakker in jou Enz.
  Andere bronnen, waaronder Deepak Chopra, beweren dat jij je levensdoel kan ontdekken als volgt. Deepak Chopra is een moderne en bejubelde goeroe en tevens internist/endocrinoloog. Hij raadt aan je voor te stellen dat je ruim voldoende geld bezit om de komende 25 jaar probleemloos in je levensonderhoud te voorzien. Geen geldzorgen dus. Wat, ja wat zou je dan gaan doen. Denk er over na. Neem je tijd. Dat wat steeds weer boven komt drijven, is dan je levensmissie. Probeer die waar te maken, ondanks alles. Stap voor stap. Het goed gevoel en de energie evenals de innerlijke rust die je daarbij krijgt, zullen je verrassen. En bevestigen dat je op de juiste weg zit.
 •  

 • SLEUTEL 3: ZOEK UIT OP WELK BEWUSTZIJNSNIVEAU JE FUNCTIONEERT.
  We onderscheiden zeven niveaus van bewustzijn. Volgens elk niveau wordt er gedacht, gewerkt, gegeten, geoordeeld, gereageerd, gekocht en relaties aangegaan. Geen enkel niveau is beter of slechter dan het ander. Een hoger niveau sluit vaak de onderliggende niveaus in. Dit werkt niet omgekeerd. Veel mensen evolueren niet of weinig en blijven een leven lang op hetzelfde niveau hangen. Jammer, want dit is een gemiste kans om te evolueren.

  niveau 1 of het mechanisch niveau
  niveau 2 of het zintuiglijk niveau.
  niveau 3 of het sentimenteel niveau
  niveau 4 of het intellectueel niveau
  niveau 5 of het sociale niveau
  niveau 6 of het idealistisch niveau
  niveau 7

 • Lees hier meer over de verschillende niveaus.
  Van mensen en niveaus
  3 tips om overvloed aan te trekken

  Sleutels 4, 5 en 6 komen aan bod in de volgende bijdrage.

  Share.

  Laat een reactie na