Zo haal je het maximum uit je onlineprofiel

0

Er wordt nu, in tijden van corona, meer dan ooit contact gelegd via het internet. Ook op liefdesvlak. En omdat daten via een datingsite of datingapp vandaag geen taboe meer is, buigen ook relatie-experten zich over deze materie. Zoals de Amerikaanse relatie-expert Michael Fiore, bijvoorbeeld. Hij leert zowel vrouwen als mannen, hoe hun profiel op datingsites succesvol op te waarderen. En dat slechts via enkele eenvoudige ingrepen. Fiore schreef trouwens een aantal goed verkopende relatiegidsen voor hedendaagse singles die te koop zijn via bestaande online shops zoals Amazon en bol.com.

Praktische tips van van Michael Fiore om je datingprofiel te optimaliseren

 • Tip 1: Plaats altijd een foto bij je profiel. Want, welke boodschap stuurt een profiel zonder foto, meestal uit naar de bezoeker(s) van dat profiel? Te vaak dat er wat te verbergen valt. Omdat het erop wijst dat de persoon achter dit profiel anoniem wenst te blijven. Toegegeven, de reden daartoe kan verschillend zijn en niet noodzakelijk twijfelachtig. Denk maar hen die in de media komen of die dagelijks contact hebben met veel mensen. Maar het kan ook voorzichtigheid zijn omdat er nog zoiets is als het bestaan van een vaste partner (thuis of elders) of het erop nahouden van meerdere relaties tegelijk…
 • Tip 2: Die foto moet actueel en waarheidsgetrouw zijn. Want wat gebeurt er als jij tijdens het 1ste rendez-vous ontdekt dat je partner er in werkelijkheid 15 jaar ouder uitziet en er circa 20 kilo zwaarder bijloopt? En bijgevolg een sterk bijgewerkte foto gebruikt heeft of doodleuk eentje van tien jaar geleden? Of zelfs die van iemand anders? Precies,eens je dit ontdekt zal je vertrouwen in de vrouw of man voor je, op slag en voorgoed zoek zijn en nooit meer terugkeren. En tussen haakjes: gelijk heb je. Zeker weten!
 • Tip 3: Waar je moet op letten tijdens het maken van een foto of selfie.
  Mannen dienen recht in de camera te kijken zonder te glimlachen bij het nemen van de foto. Oogt betrouwbaar en stoer.
  Vrouwen dienen ook in de camera te kijken, dat spreekt. Maar de camera moet boven het hoofd worden gehouden, zodat ze wat omhoog moeten kijken. Dames moeten er tegelijk schuchter én een tikkeltje flirterig uitzien.
 • Tip 4: Beperk de info die je prijsgeeft over jezelf + over het type partner dat je verlangt. Gehaaide figuren met onzuivere bedoelingen, kunnen dit oppikken. En zich dankzij jouw info voordoen als de ideale partner. Om er op één of andere manier voordeel uit te slepen, natuurlijk.
 • Tip 5: Vermijd taal-, stijl- en grammaticafouten. Meer mensen dan je denkt, reageren immers niet op profielen die wemelen van de fouten en beantwoorden dus geen e-mails van personen die niet correct kunnen spellen of vervoegen. En hetzelfde geldt voor hen die enkel kromme zinnen produceren.
 • Tip 6: Vermijd bepaalde uitspraken in je profiel zoals:
  Ik zoek een partner om de eenzaamheid te doorbreken. Niemand wil zich associëren met een zielenpoot.
  Mijn kinderen (en/of kleinkinderen) zijn het allerbelangrijkste in mijn leven. De bezoeker van je profiel zal je dan vooral zien als moeder/vader of als omi/opi. En dat is zeker het allerlaatste wat hij of zij verlangt op dat moment.
  Ik zoek mijn soulmate. Als je de lat zo hoog legt, schrik je al een pak potentiële kandidaten af die zoveel druk van bij het begin beslist van de hand wijzen. Of meteen ontmoedigd raken.

Dus, beste bezoeker… aan de slag ermee als je online naar een partner zoekt.

Misschien heb je ook iets aan volgende info:
Nog single? Maak je klaar voor een nieuwe liefde!
Waarom belt hij niet?

Share.

Laat een reactie na