Cheese-cake met aardbei en groene citroen

0

Niet eens zo moeilijk te maken, maar toch bijzonder lekker is dit fruitig, fris en maag vullend kaasdessert.  De voorbereiding duurt 30 minuten en de baktijd 50 minuten. Probeer jij het ook eens?

Dit heb je nodig voor 6 personen

Voor de korst

  • 200 g speculaas
  • 70 g zachte boter
  • 30 g poedersuiker
  • 2 groen citroenen, bij voorkeur bio

Voor de crème

  • 400 g aardbeien
  • 300 g verse kaas, type Philadelphia
  • 300 g gesuikerde en gecondenseerde melk
  • 3 grote eieren

Facultatief: een springvorm die het losmaken van de taart uit de vorm vergemakkelijkt. Maar het kan natuurlijk ook met een vaste vorm.

Zo maak je het

  • De oven voorverwarmen op 150°.
  • Was de 2 citroenen en wrijf ze daarna droog.
  • Maak zeste (= fijn raspsel) van de citroenschillen. Gebruik daarvoor een fijne rasp of een dunschiller.
  • Pers het sap uit 1 citroen.
  • Verbrijzel de speculaas tot een grof poeder. Je kan daartoe een stamper, een deegrol of een aangepaste mixer gebruiken.
  • Meng nu het speculaaspoeder met de zachte boter, het poedersuiker en de verzamelde citroenzeste.
  • Vet de bodem van je spring- of andere bakvorm in met boter en bekleed de bodem met het bekomen speculaasmengsel. Goed aandrukken tot je een egale laag bekomt.
  • Plaats de bakvorm nu gedurende 20 minuten in de koelkast om de bodem te laten opstijven.
  • Verwijder intussen de steeltjes van de aardbeien.
  • Mix de aardbeien samen met het sap van 1 citroen zodat je een coulis bekomt. Zeef indien nodig. Hou een vijftal soeplepels coulis apart voor de versiering.
  • Neem een grote kom. Doe daarin de verse kaas, de gecondenseerde melk en de aardbeiencoulis. Meng zorgvuldig. Voeg dan de 3 eieren toe. Eén na één. Telkens opnieuw, zorgvuldig omroeren tot je een homogeen mengsel bekomt.
  • Neem de bakvorm met de bodemlaag uit de koelkast en stort dit mengsel erover.
  • Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 50 minuten.
  • Laat volledig afkoelen in de oven.
  • Vervolgens gedurende minstens 12 uren grondig laten opstijven in de koelkast.
  • Versier elke punt taart met enkele strepen van de bewaarde coulis.
  • Bijkomende garneertip: voorzie elk stuk taart van een halve aardbei of een in schijfjes gesneden aardbei en bedek met een laagje coulis. Zie foto.

Ook het proberen waard: Mexicaanse nachos-gehaktschotel: als het wat heter mag zijn 

 

Share.

Laat een reactie na