Makkelijk te maken zalmburger voor moeilijke etertjes

0

We kennen ze allemaal, de moeilijke eters en vooral de ‘etertjes’, nietwaar?  En wat doe je als je kind enkel fishsticks lust?  Dan kan je het voor de verandering es proberen met deze lekkere zalmburger. Misschien gaat die er wel in. Want er is proefondervindelijk bewezen dat ie het vaak wel doet bij kieskeurige kinderen. Bovendien is deze zalmburger snel en eenvoudig te bereiden.

Dit heb je nodig voor circa 12 burgers

  • 500 gr warme aardappelpuree zoals je hem altijd maakt. De puree mag hier evenwel aan de stevige kant zijn.
  • 2 eetlepels verse kaas
  • 2 fijn gesnipperde pijpajuintjes
  • 1 blik zalm van zo’n  200gr.  Ga op zoek naar een blik zalm zonder graten en zonder vel.  Het kost je anders teveel tijd om graatjes en vel te verwijderen. Bovendien heb je dan qua gewicht meteen ook meer bruikbare vis.
  • 1 eetlepel citroensap
  • een mespunt zacht paprikapoeder
  • peper en zout naar keuze
  • vetstof naar keuze.

Zo maak je ze

  • Open het blik zalm en laat de zalm heel goed uitlekken, waarna je hem met de hand of met behulp van een vork zo fijn mogelijk maakt.
  • Neem dan de pot met de warme aardappelpuree en voeg er de fijn verbrokkelde zalm, de kaas, de gesnipperde bieslook, het mespuntje paprika en het citroensap aan toe. Meng/roer alles door elkaar tot je een homogene puree bekomt.
  • Proef van het mengsel en doe er naar smaak zout en peper bij. Nog es goed omroeren.
  • Stort de puree nu op een voldoende groot blad bakpapier en vorm er (met behulp van het bakpapier) een dikke, stevige rol van.
  • Snij daarna in porties (circa 12 stuks) en duw elke portie plat tot ze de vorm van een burger krijgt.
  • Bestuif beide kanten van elke hamburger lichtjes met bloem.
  • Indien mogelijk, laat de burgers dan een uurtje rusten in de koelkast.
  • Neem een pan en doe er een klontje boter en wat olie naar keuze in. De combi boter/olie versnelt de vorming van een korstje en verbetert de smaak. Verhit de pan.
  • Leg er dan de hamburgers in en bak de hamburgers gedurende 4 a 5 minuten aan elke kant in de hete pan. Want ze moeten uiteraard een bruin en graag wat krokant korstje krijgen. Blijf zeker in de buurt van de pan zodat je alles in de gaten kan houden.

Verder…

  • Je kan de hamburgers daarna opdienen met de lievelingsgroente van je kind. Of  met een slaatje en een yoghurtsausje. En als het kind er echt om vraagt: met mayonaise of ketchup.
  • Reken 2 a 3 burgers per persoon.
  • Overblijvende burgers kan je in de ijskast bewaren en  de volgende dag probleemloos opwarmen en serveren.
  • Vanzelfsprekend kan je het blik zalm ook vervangen door een blik tonijn.

Als toetje:  Supersnelle appeltaart   –   De knapperigste chocoladekoekjes bak je lekker zelf

 

 

 

.

Share.

Laat een reactie na