Horoscoop juli 2022

0

Wat brengt juli 2022 voor jou volgens de westerse astrologie?

 

RAM

Algemeen: juli draait positief uit voor jou, Ram. En ja, er zullen best wel obstakels opduiken. Op het werk én privé. So what! Je pakt die immers vol energie aan en dat werkt uitstekend. Want dan kan je relaxen in augustus, een eerder rustige tijd, waarin je volop en eindelijk, kan genieten van en met je gezin, familie en/of vrienden.

Werk: het werk plus je streven naar meer verantwoordelijkheid en verloning, kunnen je nu totaal opeisen. Vermijd echter om op het werk te veeleisend of doordrammerig te keer te gaan. Dat zou bepaalde mensen kunnen irriteren met als gevolg: een negatief resultaat voor jou. En indien mogelijk: denk toch ook eens aan hen die nu thuis vruchteloos op jou zitten te wachten. 

Liefde: met partner? Je moet in juli duidelijk maken aan je morrende partner (plus aan de rest van het gezin) waarom je zoveel werkt en zo weinig bij hen bent. Vertel hen de waarheid: je werkt nu zo hard omdat je meer voordelen wilt krijgen om hen een beter leven te bezorgen. Dat maakt het iets makkelijker te verteren voor hen. Single? Je bent niet gefocust op zoeken naar de ware of naar een leuk contact. Je wilt nu vooral het dagelijks leven verbeteren van jezelf én van wie jou nauw aan het hart ligt. 

Financiën: Meer geld verdienen staat momenteel bovenaan je lijstje. Je doet er dan ook veel (zo niet alles) aan om indruk te maken op je chefs en werkgever. Verknal de zaak niet door hen teveel onder druk te zetten en/of door jezelf te vaak in de focus te plaatsen. 

Welzijn: probeer deze maand vooral jezelf en je energie onder controle te houden en zen te blijven, Ram. Hoed je voor excessen, ga niet over de rooie en oefen zo weinig mogelijk druk uit op anderen. Die houding zal je de meeste voordelen opleveren. 

 

STIER

Algemeen: in juli ga je voor meer op alle vlakken, Stier. Zowel qua werk als privé. En je aarzelt daarbij niet om je wensen kenbaar te maken. Maar opgelet. Denk eerst goed na over wat je precies wilt en hoe jij dit nieuws gaat overbrengen op anderen. Want je hebt je doelen en de weg ernaar toe zelfs voor jezelf nog niet duidelijk bepaald. En dan wordt het voor anderen wel erg moeilijk om jou hierin te volgen.

Werk: op het werk ga je voor verandering, vooruitgang en vernieuwing. Er moet en zal een frisse wind waaien door je beroepsleven. Maar wacht nog even vooraleer de blijde boodschap te verkondigen aan collega’s en chefs. Waarom? Omdat er nog teveel verwarring heerst in jou omtrent je plannen. Die moeten eerst nog verbeterd en verfijnd worden. Pas dan kan je ze loslaten op je doelgroep. 

Liefde: Met partner? Je bent helemaal in de stemming voor communicatie. Maar sla je partner niet murw met je grootse plannen. Er zou wat gekibbel kunnen van komen en daar zit niemand op te wachten. Kies je woorden met zorg en schuif jezelf niet teveel op het voorplan.

Single? Je zou potentiële kandidaten maar evengoed je vrienden, wel es kunnen afschrikken omdat je het enkel hebt over jezelf en je vele ideeën. Je mag er zeker over praten, maar niet te lang. Probeer interesse op te brengen voor hij/zij die bij je zit. Zo niet, zal de vis niet bijten maar snel wegzwemmen.

Financiën: je wil meer geld en broedt dus in stilte op een meesterplan. En toch is dit niet je prioriteit. Je wil jezelf vooral bevrijden van de routine en het keurslijf die je leven nu bepalen. Je wil vrij zijn om je zin te doen. En meer geld vangen kan daarbij fors helpen. 

Welzijn: dat hangt in juli af van de mate waarin jij je tong kan beteugelen en jezelf wat op de achtergrond kan houden. Dat voorkomt discussies met je partner, familie en sociale kring. Droom intussen rustig verder van wat je hoopt te realiseren in 2023. 

 

TWEELINGEN

Algemeen: wil je iets bekomen in juli? Om het even wat van om het even wie? Weg met dat geschipper en kronkelig gedoe. Kies meteen voor eerlijkheid. En die kan je  je verpakken in humor, gevatheid of zelfs geveinsde desinteresse. Jawel. Want teveel gretigheid van jouw kant kan hier immers averechts werken en de tegenpartij op minder fraaie ideeën brengen.

Werk: jij wil één en ander zo snel mogelijk realiseren. En dus ga je er onvermoeibaar achteraan. Je laat je dus horen en zien, maar je doet het helaas wat te nadrukkelijk. Ontspan je. Werk jezelf op een discrete manier in de kijker en zorg voor de juiste steun van hen die op de achtergrond actief zijn. Maar, die samen het grote verschil kunnen maken in jouw voordeel.

Liefde: met partner? Je slaagt er maar niet in om de nodige tijd uit te trekken voor je geliefde.  Dringende financiële en werk gerelateerde zaken eisen nu je volledige aandacht en energie op. En je vindt het niet eens zo erg. Als dat maar goed komt. Single? Ook voor jou geldt: “first things first”, en dat is in juli zeker niet de liefde. Je moet je immers buigen over lopende dossiers en andere professionele en financiële kwesties van vitaal belang. Maar … je zou het soms maar wat graag anders zien!

Financiën: bijna alles draait in juli rond financiën en werk. Want, je hebt extra geld  nodig om je ideeën/projecten vorm te geven. Je kan je zaak wel bepleiten maar leg het er zeker niet te dik op. Vertrouw op de steun van je achterban die momenteel het geld beter kan losweken dan jij. 

Welzijn: dit is inderdaad een complexe maand, Gemini, die veel van je vraagt. Voel je dat de juiste vibes je begeleiden? Ga dan vooral niet meteen in overdrive. Blijf kalm en trek er misschien een weekendje op uit met je gezin of vrienden. Zo kan je wat afstand nemen van geld en werk.

 

KREEFT

Algemeen: in juli lijk je uiterlijk kalm, maar krijg je innerlijk af te rekenen met een groot onbehagen zonder dat er een direct aanwijsbare reden voor is. Denk er niet teveel over na. Ga voor ontspanning op welke manier dan ook. Sporten, massages, jacuzzi, film, muziek, tuinieren, wandelen, lekker tafelen met familie en vrienden… Jij kiest! 

Werk: qua werk streef je naar iets wat je toekomst een beslissende wending kan geven. En dus ga jij je plannen en visie promoten en proberen te realiseren. En ook dat is werken. Probeer het rustig en eerder discreet aan te pakken. Er met de grove borstel doorgaan of teveel aandringen, helpt je nu niet vooruit.  

Liefde: met  partner? Juli blijkt niet een echt een topmaand te zijn qua harmonie tussen jullie. Je kan de ander wel voor je innemen maar je komt net iets te autoritair uit de hoek. En dat bevordert geenszins een goede communicatie tussen jullie.

Single? Juli is niet de maand waarin je de ware zal ontmoeten. Iets wat je nu beter gewoon aanvaardt. Je zet jezelf nu immers onder zoveel druk… En in je hoofd verdringen de gedachten elkaar. Ook kom je eerder dominant uit de hoek. 

Financiën: één advies hier. Wees niet te gulzig, te gretig en te veeleisend. Bekijk de moves die je moet maken om tot je doel te komen als de pionnen op een schaakbord. Verplaats die bedachtzaam, zonder ophef en sluw. Dan win jij het spel!

Welzijn: zit het je in juli meer dan eens dwars dat anderen niet goed naar je lijken te luisteren ondanks het feit dat je duidelijk communiceert? Verhoog je stemvolume dan niet. Maar vraag je af 1) wat daar de reden kan van zijn en 2) of jij op jouw beurt wel luistert wanneer anderen spreken. 

 

LEEUW

Algemeen: probeer in juli 2022 dat fors ontwikkeld ego van jou een beetje in toom te houden, Leo. Verknal je kansen niet. Want anderzijds is er je positivisme en je slag- en daadkracht die nu juiste indruk maken op de juiste mensen. Op diverse vlakken. En zo kan je deze maand heel wat gedaan krijgen van wie je maar wilt. Benut deze mooie kans! 

Werk: je verschijnt goed gewapend op de werkvloer. Je zwaait immers met een een pak prima  argumenten en verder is er nog je sterk charisma. En natuurlijk zou dit deuren moeten openen voor jou en dat doet het ook wel. Maar soms voel je hoe weinig grip je krijgt op bepaalde situaties, ondanks je grote inzet. Waarna jij je afvraagt of je toch niet beter voor een deugddoende vakantie had gekozen in juli.

Liefde: met partner? De liefde slabakt eventjes, Leo. Niet dat er geen liefde meer is tussen jullie, maar andere dingen krijgen nu eenmaal de voorrang. Maar intussen zorgt je uitstraling er wel voordat je ruim voldoende belangstelling krijgt. Op die manier weet je zeker dat je nog altijd meetelt in de afdeling verleiden en binnendoen.  Single? Jij zal in juli niet moeten hopen op een blikseminslag. Omdat de liefde in zijn vele facetten nu helaas op een laag pitje brandt. Je zal het deze maand dan ook moeten stellen met veel belangstelling en wat speels geflirt. Voor het echte werk moet je wachten tot eind juli. Dan kan Amor weer van de partij zijn.

Financiën: veel meer geld zal je deze maand niet overhouden. En natuurlijk kan je nu extra geld binnentrekken. Maar in dat geval zal je verbeterde financiële toestand plots aangevreten worden door mensen en situaties die beroep zullen doen op je financiële tussenkomst. Denk goed na vooraleer je goeie geld daaraan te besteden.

Welzijn: om je goed te voelen heb je momenteel verse zuurstof nodig. Je gaat dus voor andere culturen en verre reizen. Voor een nieuwe sport of uitdaging. Wellicht voel je ook de drang om buiten de lijntjes te kleuren. Is dit alles niet mogelijk? Dan kan jij nieuwe inspiratie opdoen uit boeken of via elke denkbare creatieve bezigheid. 

 

MAAGD

Algemeen: in juli zitten werk en vakantie danig in elkaar verstrengeld, Maagd. En zo kan jij je niet echt ontspannen. Maar je slaagt er niet in het werk even van je af te gooien en die dossiers of taken, opzij te leggen. De remedie: neem echt vakantie en laat intussen je creativiteit de vrije loop. Wedden dat jij de dossiers en/of taken met andere ogen zal bekijken? En plotseling anders en beter zal aanpakken?

Werk: je kan nu veeleisend zijn en vastomlijnde ideeën hebben. Want je hebt een visie die je voorstelt via een gedetailleerd en goed uitgewerkt plan. Maar… projecten worden vaak gedragen door een team. Stel je dus flexibel op en probeer je zaak dus eerder genuanceerd aan te praten bij hen waarmee je samen moet werken. Hou hen vooruitziend te vriend, want je hebt hun steun en skills hard nodig.

Liefde: met partner? Ook hier ben je soms weinig flexibel. Maar je bedoelt het goed en de ander voelt dat je veranderingen wilt doorvoeren die iedereen ten goede zullen komen. En dat maakt je aantrekkelijk in de ogen van je partner. Doe er je voordeel mee!  Single? Ook jij gaat voor het aanpakken van de dingen in je persoonlijke sfeer, op jouw manier. Indien een potentiële partner hier niet enthousiast van wordt of je zelfs argwanend bekijkt, moet jij je tactiek dringend veranderen. Indien niet, zullen de meeste vissen niet bijten. 

Financiën: je creativiteit mondt nu uit in gedurfde projecten. En die kosten veel. Dus moet je bijkomend geld zien los te weken. Bij chefs/banken/geldschieters. Gooi je charme hier zeker in de strijd. En gebruik je antennes om aan te voelen wanneer je, tijdens de onderhandelingen, water bij de wijn moet doen. Succes gewenst! 

Welzijn: in juli voel jij je pas goed als jij je eigen plannen kan realiseren. En die zijn vrij bijzonder omdat je nu grensverleggend bezig bent. Niets mis mee, maar je hebt hier echt de steun van anderen nodig en dus zal je compromissen moeten sluiten. Hoe erg je dat soms ook vindt.

 

WEEGSCHAAL

Algemeen: je slaagt erin je energie opnieuw te bundelen in juli, Weegschaal. Je denkt en handelt weer gefocust en resultaatgericht. En dit zowel privé als op het werk. Je bent ook weer meer in balans. Je herwonnen rust trekt anderen aan. Omdat ze je vertrouwen en je open communicatie op prijs stellen. Je gezelschap wordt nu op prijs gesteld door je collega’s, zakenpartners, gezin, familie en vrienden.

Werk: je kan in juli zeker op hen rekening waarmee je dagelijks omgaat. Zij moedigen je persoonlijke ambities aan en steunen je om die effectief te realiseren. Maar ook nieuwe partners komen op je pad en zijn bereid om met je samen te werken. Je creatieve energie en je enthousiasme  zorgen ervoor dat je een lonend contract kan aangeboden krijgt. Aan jou om het te aanvaarden of niet.

Liefde: met partner? Heel eerlijk? In juli zet je eerder in op je professioneel en sociaal netwerk dan op je partner, gezin en familie. En je kan op sociaal vlak nu het onderste uit de kan halen omdat je charme piekt. Je smeedt het ijzer terwijl het heet is. Slimme zet. Je partner zal dus wat geduld moeten oefenen.  Single? Via je charmante uitstraling kom je nu vanzelf in beeld. Ga hier niet op een foute manier mee om, want zo kan je bepaalde mensen de gordijnen in jagen. Intussen blijf je uitkijken naar die zeldzame parel waar je altijd naar op zoek bent. 

Financiën: geld is in juli geen prioriteit voor jou. Tenzij het rechtsreeks gelinkt is aan één of meerdere andere sectoren of aan problemen die zich nu voordoen. Krijg je de kans om meer binnen te rijven, dan zal je er zeker voor gaan. Maar alleen dan. Je gaat zelf niet actief op zoek naar meer centen.

Welzijn: je emotioneel leven is momenteel stabiel en dus heb je de touwtjes meestal in handen. Je beweegt je vlot tussen collega’s, vrienden, buren, kennissen en familie. En die toestand levert kansen op die je nog opgewekter maken dan je nu al bent. Bravo! 

 

SCHORPIOEN 

Algemeen: juli 22 kan best een maand worden om nooit te vergeten, Scorpio. Want het zou nu zomaar kunnen dat familie of vrienden die al een tijd uit het beeld raakten,   plots en voor jou totaal onverwacht, opnieuw contact met je zoeken. En jij gaat erop in, want eigenlijk draag je hem/haar of hen, nog steeds in je hart. Bereid je alvast voor op een emotionele rollercoaster. 

Werk: Je wil je horizon verruimen, grenzen verleggen, je ambities waarmaken, een grote stap vooruit zetten. En waarom ook niet. Als je de juiste mensen kan overhalen om je groen licht te geven, kan jouw avontuur beginnen. Maar groen licht krijgen betekent niet dat jij je nu alles kan permitteren. Gebruik je verstand en speel het spel slim en volwassen. Dan zal je het 1ste positief resultaat van je inzet al zien eind juli.

Liefde: met partner? Je stelt je momenteel vrij veeleisend op naar je partner toe. Het zou kunnen dat je meer vrijheid vraagt -of die gewoon neemt- om je eigen ding te doen. Ook mogelijk: je tracht je partner over te halen tot jouw visie omtrent een relatie. Of je partner met dit alles akkoord gaat, valt uiteraard nog te bezien.  Solo? Je wenst enkel een nieuwe relatie te starten op jouw voorwaarden. En die zijn: de vrijheid hebben om je grenzen te verleggen, ook op relatievlak. Je gaat dus op zoek naar de witte raaf. Als je die gespot hebt, merk je dat je maatje niet echt single is. Dat wordt ingewikkeld maar schrikt jou niet af en zet je nog meer in vuur en vlam..

Financiën: eind juli kan je een mooie kans krijgen om meer geld te vangen. Je gaat ervoor zolang je lieve vrijheid maar niet aan banden wordt gelegd. En voor de rest is geld nu ondergeschikt aan de sterke emoties en sensaties die in deze periode op je weg kunnen komen.

Welzijn: dat hangt in juli grotendeels af van de mate waarin jij je zin kan doordrijven. Daartoe dien je vaak eerst anderen te bekeren tot jouw eigenzinnige zienswijze. Dat kan voor flink wat spanningen zorgen in je directe omgeving. Niet doen!  Probeer je liever te ontspannen zodat je de druk wat van de ketel haalt.

 

BOOGSCHUTTER

Algemeen: juli is voor jou een overwegend mooie maand, Schutter. Omdat er iets in jou verandert en wel in positieve zin. Je bent nu opgewekt en actief en dat trekt niet enkel anderen aan maar ook kansen en verrassingen. Dit alles zet je ook aan om te gaan nadenken over je leven en over de mensen en situaties waarmee het is gevuld.

Werk: je grijpt voorbij drijvende kansen en gaat er fors tegenaan dankzij je talenten en bekwaamheden. Maar let op: al deze positieve zaken betekenen niet dat jij je nu zomaar alles kan veroorloven naar anderen toe. Tel je zegeningen en blijf realistisch. Zet vooral in op een open en volwassen communicatie en krachtige argumenten. 

Liefde: met partner? Je weet je liefdesleven met je vaste partner zeker te kruiden via plezante en onverwachte ingrediënten. Maar ga niet zo ver om altijd  te beslissen wat hier moet gebeuren. Daar heeft de ander immers geen boodschap aan. Ga voor overleg en dialoog. Dan wordt het nog leuker samen.  Solo? Zie je iemand die je bevalt en wil je samen met hem/haar op een roze wolk landen? Je vrolijkheid en gevoel voor humor doen wonderen. Maar bouw voldoende respect in voor de ander en overtuig je ervan dat hij/zij ook in is voor wat uit jouw koker komt. Indien niet, kan de vangst je alsnog ontglippen. 

Financiën: je wenst meer geld en je doet er alles aan om het zover te krijgen in juli. Je charme en vlotte babbel kunnen hen die over dat geld gaan, beslist overtuigen. Wel op voorwaarde echter dat je niemand onder druk zet, want dan tap je uit het verkeerde vaatje. 

Welzijn: je charme katapulteert je in het brandpunt van de belangstelling, Schutter. En zo trek je makkelijk mensen aan waarmee jij je lekker kan ontspannen. Ga je  liever voor sport? Dan voel jij gek genoeg, momenteel toch meer voor iets wat je in je eentje kan doen dan voor teamsport. Go for it! 

 

STEENBOK

Algemeen: in juli sta je vanbinnen wat in rep en roer, Steenbok. Omdat je continu  heen en weer geslingerd wordt tussen overuren presteren op het werk en het je thuis gezellig maken. En dit omringd door collega’s of huisgenoten. Een moeilijke keuze inderdaad, maar kies gerust wat vaker voor uitblazen thuis. Doen!

Werk: qua authenticiteit, enthousiasme en originele ideeën zit je professioneel goed op dit moment. Maar je hebt te vaak moeite om je passend uit te drukken. Omdat je naargelang de situatie te direct, onduidelijk of te nadrukkelijk communiceert. En dat kan de juiste mensen of medestanders afschrikken. Denk vooraf na hoe iemand het best te benaderen. Vertrouw op je intuïtie. Dat zal je betere resultaten opleveren.

Liefde: met partner? Geen grote problemen hier. Wel heerst er een soort sfeer van verwarring. Je hebt immers de neiging je wat terug te trekken in jouw wereld en/of je partner erin mee te tronen. Die weet dan niet goed waar hij/zij aan toe is. Maar iets wordt je partner wel duidelijk: je bent niet echt gefocust op hem/haar, maar op jezelf.  Single? Voel jij je even wat alleen op de wereld? Ga dan op zoek naar een verwante ziel. En ja, je beschikt nu over genoeg troeven om een leuk contact te leggen. Maar gooi geen roet in het eten door al meteen eisen te gaan stellen aan de ander. Blijf flexibel. 

Financiën: er komt nu geld naar je toe waar je niet veel moeite hoeft voor te doen. Geld dat je verwacht of geld dat je niet verwacht. Bovendien kan het van overal komen. Misschien heb je zelfs voldoende om aan een investering te denken. Doen! Omdat deze periode gunstig is voor financiële transacties.

Welzijn: je kan wel last krijgen van een paar kwalen die vooral het gevolg zijn van een foute levenswijze. Ja, je bent taai en sterk, maar teveel is teveel. Zelfs voor een Steenbok. En dus…let op je voeding, beweeg en rust voldoende. Zoek iets waarbij jij je volledig (of toch bijna) kan ontspannen. Zo voorkom je erger in de toekomst.  

 

WATERMAN

Algemeen: juli wordt gewoonweg een prachtige maand op alle vlakken, Waterman.  Omdat er overal vooruitgang, harmonie en evenwicht te zien is. Dit resulteert in een positieve sfeer die ook anderen die met jou in contact komen, gunstig beïnvloedt. Vooral je familie vormt deze maand een bron van geluk.

Werk: je werk is in juli duidelijk ondergeschikt aan je persoonlijk leven. Want naar dit laatste gaat de meeste aandacht. Maar gezien je spontaan, zelfzeker en voorzien van het nodige vertrouwen op anderen afstapt, zal het resultaat positief zijn. Je krijgt dus op werkvloer vaak wat je verlangt en van wie je het verlangt. En daarom ga je hier vooruit. 

Liefde: met vaste partner? Dit is een maand waarin je het beste wilt en voorziet voor je partner en ook voor het gezin. En dus zijn er veranderingen op til die jij orkestreert. Geef de ander(en) toch ook wat inspraak. Daar wordt iedereen immers blijer van en jij uiteindelijk ook. Je maakt er hoe dan ook een successtory van.  Solo? Je sterk charisma helpt je bij het spotten en benaderen van een potentiële partner. Heb je al een beloftevol contact? Dan is dit een warme periode waarin jullie   meer tijd met elkaar doorbrengen. En waarin de vastigheid en emotionele diepgang  tussen jullie groeit. 

Financiën: geld -en een pak meer dan je nodig hebt- komt nu vrij makkelijk naar je toe. Maar over onbepaalde tijd is dat misschien anders. Hou dus je hoofd erbij en investeer. Wat dacht je van het verbeteren van je woonst? Of van een investering in vastgoed? Denk er alvast eens over na.

Welzijn: ondanks de mooie vibes van deze maand, heeft er zich toch een portie spanning opgebouwd. Vooral tijdens de veranderingen thuis, aangedikt met de ongevraagde ‘goede raad’ van bepaalde familieleden. Wegwerken die stress via beweging. Ook altijd goed: je ongenoegen uitgebreid ventileren bij de vrienden.

 

VISSEN

Algemeen: juli wordt een goede maand, Vissen, waarin het leven enkele cadeaus voor jou in petto heeft. Zoals dat vriendelijk duwtje in de rug om je vooruit te helpen. Omdat je talenten nu belicht worden wat jou toestaat te schitteren en dus gezien te worden. Dit brengt je nieuwe kansen. De juiste kans grijpen, zal dan ook de uitdaging   zijn.  

Werk: Je gaat professioneel vooruit omdat je in de kijker loopt via je talent om zaken, mensen en situaties vanuit een totaal andere hoek te bekijken. Dit kan visionaire en inspirerende resultaten opleveren. Ook ben je populair op de werkvloer bij zowel  collega’s als chefs. Doe er zeker je voordeel mee, maar toon je niet al te hebberig…

Liefde: met partner? Je gebruikt je verbeelding om je partner te verrassen én in te pakken. Waarna jullie uiteraard leuke tijden beleven. Anderzijds: sloof je ook niet teveel uit voor de ander en spendeer er niet teveel geld aan. Want deze gang van zaken kan je onmogelijk blijven volhouden. Je bent geen superman of superwoman, remember?  Single? Midden juli is de tijd rijp om de man of vrouw van je keuze te betoveren en hem/haar jouw wereld binnen te leiden. Alles zal opperbest verlopen. Als je er maar over waakt niet te beginnen zeuren over hoe moeilijk en pijnlijk het leven wel kan zijn. Hou het in juli luchtig en leuk en luister wat vaker aandachtig naar wat de ander vertelt.

Financiën: bij succes op de werkvloer, hoort meer geld of minstens een forse  bonus. Maar het hele proces om die bonus te bemachtigen, komt helaas traag op gang. Het is maar eind juli dat er meer geld op je rekening zal verschijnen. Ga dit er dan niet in één ruk doorjagen om jezelf te plezieren. Want dat zou echt jammer zijn.

Welzijn: de steun en hulp die je nu op diverse vlakken van familie en vrienden kan verwachten, verhoogt je welbevinden. Misschien kan een bescheiden traktatie van jouw kant de termijn van hun behulpzaamheid wel verlengen!  Vergeet bij dit alles niet om tussendoor even wat tijd voor jezelf te nemen.

Zoek je een dorstlesser? 16 drankjes puur natuur 

Share.

Laat een reactie na