De verrassende kracht van de piramide

0

We kennen allemaal het fenomeen “piramiden”. Piramiden kunnen ons op veel verschillende manieren verrassen. Eén van die manieren is de invloed die ze spontaan uitoefenen op onze voeding en gezondheid. Maar laten we beginnen bij het begin.

Piramiden die meestal een schitterende sarcofaag herbergen met daarin het gemummificeerde lichaam van een farao, tarten qua structuur en uitvoering sowieso elke verbeelding. Van de oorspronkelijke 80 piramiden blijven er vandaag nog zo’n 30 overeind. De meest intrigerende piramide/graftombe is die van farao Cheops gelegen op het Gizeh plateau (zie foto). Daarover is vrijwel iedereen het roerend eens.
Deze piramide werd naar alle waarschijnlijkheid opgetrokken rond het jaar 2645 voor Christus. Ze doorstond dus met goed gevolg de zondvloed.

De piramide van Cheops in nuchtere cijfers

  • De piramide van Cheops is niet langer het hoogste maar wel nog steeds het grootste optrekje ter wereld.  Ze kan echter qua hoogte toch wedijveren met een flatgebouw van 48 verdiepingen.
  • Voor de totale Cheops piramide werden 2.350.000 granietblokken aangesleept met een gewicht variërend van 2,5 tot 70 ton. Haal al die stenen uit elkaar en wat bekom je? Ofwel 30 Empire State Buildings ofwel een muur van 1 meter hoog met een dikte van 30 cm en een lengte van 8.480 kilometer.
  • De Cheops piramide staat precies op het magnetisch noorden gericht. Gedurende veel jaren waren westerse deskundigen het erover eens dat de piramide net naast de noord-zuid as was gebouwd. Intussen weten we dat onze westerse instrumenten de nodige precisie misten. De geavanceerde meetapparatuur van vandaag, toont immers aan dat de piramide van Cheops exact op het noorden gericht staat.
  • De piramide heeft een basis van 230 op 230 m en een hoogte van 137m.
  • De hoogte bedraagt precies 1 miljardste deel van de afstand aarde-zon.
  • In het oude Egypte werden de regeringsperioden van goden, halfgoden, geesten en menselijke heersers genoteerd en bijgehouden op koningslijsten. Al die tijd samen beloopt 36.524 jaar. De derde orde der goden regeerde 5.813 jaar. Dit is nu net de hoogte van de piramide ( 5.813 inches).
  • De hoogte is gelijk aan de straal van een cirkel met als omtrek 36.524 inches. En, inderdaad,  verplaats het punt 1 cijfer naar rechts en je bekomt het aantal dagen in een jaar.
  • Het getal Pi (3,14) zit eveneens verweven in de constructie van de Cheops piramide. Datzelfde getal werd echter maar in de 6de eeuw na Christus nauwkeurig uitgewerkt.

De scherpzinnigheid van Antoine Bovis en het enthousiasme van Karl Drbal

De Franse pendelaar Antoine Bovis bezocht in de jaren dertig van vorige eeuw, de grote piramide van Cheops. Hij merkte talrijke kleine dieren op die verdwaald waren geraakt in de piramide en hun weg naar buiten niet meer terug vonden. De dieren waren niet ontbonden en ze verspreidden geen kwalijke geur. Ze waren daarentegen mooi opgedroogd, als het ware gemummificeerd. Dat zette Bovis aan het denken. Eens terug in Frankrijk bouwde hij de Cheops piramide exact na op schaal. Een onderweg gevonden dode kat werd zijn eerste proefkonijntje. Hij legde ze onder de piramide en wachtte af. En inderdaad dag na dag zag hij de kat als het ware “opdrogen”. Uiteindelijk leek ze mooi en geurloos gemummificeerd.

Bovis deed dit experiment vaak over, steeds met hetzelfde resultaat. Hij breidde de proef uit naar fruit, groenten en zelfs vlees. Zo ontdekte hij een nieuwe, kosteloze en veilige conserveringsmethode. Vooral de groenten en het fruit bleken na een verblijf onder de piramide wekenlang houdbaar. Aan de buitenkant oogden ze ietwat verschrompeld en rimpelig. Van binnen waren ze mals, sappig en vol smaak gebleven.
Bovis begon mensen warm te maken voor wat hij ontdekt had. Als pendelaar werd hij niet ernstig genomen maar was hij bovendien het mikpunt van spot en hilariteit.

Het was pas veel later, rond 1945, dat iemand hem wel ernstig zou nemen. De man in kwestie was Karl Drbal, een Tsjechische radiotechnicus die danig geïnteresseerd raakte in de bevindingen van Bovis. Hoe Drbal de piramide-energie verder toepaste en wat jij er thuis zelf zoal kan mee doen, lees je in een volgende bijdrage.

Over de praktische toepassing van de piramide lees je hier later meer.

Share.

Laat een reactie na