Horoscoop mei 2023

0

Wat kan jij verwachten in mei 2023 volgens de westerse astrologie?

 

RAM 

Algemeen: mei is de maand waarin je alle kansen, middelen en voordelen die langs komen, zoveel mogelijk dient te grijpen, Ram. Zij kunnen je immers helpen om je dagelijkse routine te verbeteren en/of om een geheel nieuwe start te nemen. Vanaf midden mei zal je tijdelijk voelen hoe je vrijheid enigszins beknot wordt. Wanhoop niet, want weldra zullen de juiste vibes je aansturen om precies dat te bereiken wat je zo graag wilt bereiken.

Werk: uiteraard dien je ook op werkvlak voorbij drijvende kansen en voordelen te benutten. En staar je vooral niet blind op een eventuele stilstand of blokkade. Die zal immers snel opgelost worden. Wel op voorwaarde dat jij je niet te onafhankelijk gaat opstellen. En, dat jij het geluk niet tart door je te focussen op de negatieve de kanten van een zaak. Want zo verspil je enkel kostbare energie. Werk met wat er wel kan!

Liefde: Met partner?  De eerste 2 weken van mei loopt alles op rolletjes. Daarna wordt het iets moeilijker. Omdat de nood aan rust en routine voelbaar wordt, vooral bij je partner. Je zal jezelf dus moeten intomen, vooral niets forceren en in de behoefte van de ander meegaan. Niet erg want je partner zal je er vrij stevig voor belonen. Single? Min of meer hetzelfde patroon hier. In het begin loopt alles goed in een mild en ontspannen klimaat. Daarna verzeil je als vanzelf in andere, meer beperkende vibes. Als je nu een pril contact verder wilt uitbouwen, zal je toegevingen moeten doen. Hoe zwaar jou dit ook valt. Tanden op elkaar en doorbijten, Ram!

Financiën: hoop je op meer geld? Als verloning of om een zakelijk of privéproject op de rails te krijgen? Een beetje geduld want vanaf de 17de komt er schot in de zaak. Maar wel op voorwaarde dat jij een handje meehelpt via het elimineren van onnodige uitgaven.

Welzijn: en inderdaad, een en ander loopt in mei niet van een leien dakje waardoor je frustraties kan opstapelen. De remedie? Geniet van het ontspannend contact met familie en goede vrienden. Zij waarderen je omdat ze weten dat je niet enkel een grote mond hebt, maar ook een groot hart.

 

STIER 

Algemeen: in mei 23  worden er allerlei vibes actief die jouw persoonlijke groei en ontwikkeling bevorderen.  En die je de kracht geven om één en ander in jezelf dat uit balans is geraakt, weer op het goede spoor te krijgen. Je gebruikt nu spontaan hartelijkheid  en respect om makkelijker contact te kunnen maken met onbekenden maar net zo goed met je dagelijks entourage. En al helemaal met hen die je normen en waarden delen.

Werk: je stelt vast dat het professioneel steeds beter gaat, Stier. Ook omdat je een meer open communicatiestijl hanteert. Daardoor worden nieuwe kansen gecreëerd.Indien een oude bekende je onverwachts een mooi voorstel doet, bekijk het dan zeker eerst langs alle kanten. Wijs het vooral niet direct af omdat je de persoon in kwestie te oppervlakkig vindt, maar wees hem of haar liever dankbaar. Want dit voorstel zou wel eens helemaal aan je verwachtingen kunnen voldoen.

Liefde: Met partner?  Het zit goed in je vaste relatie, Stier. In de 1ste helft van mei is er een warme uitwisseling tussen jullie via gevoelens van tederheid en begrip. Jullie vallen terug op een geruststellende routine waarin ruimte is voor het maken van toekomstplannen. Ook ben je de spreekwoordelijke rots in de branding voor je partner. Single?  Dankzij je vlotte communicatie, creëer je omstandigheden die bevorderlijk zijn voor een ontmoeting. Een idylle zou deze maand kunnen starten. Wil je dat dit contact blijft duren? Dan zal je uiteraard water bij de wijn moeten doen en de persoon in kwestie aanvaarden zoals hij of zij werkelijk is. 

Financiën: wil je meer inkomsten genereren? Dan moet jij je charme in de strijd gooien en vooral geen druk uitoefenen. Benadruk de unieke aspecten van je aanpak en het feit dat die nou net het verschil maken tussen jou en de anderen. En vergeet niet om je achterban in de watten te leggen vooraleer er beroep op te doen. Want die is je momenteel gunstig gezind.

Welzijn: je voelt je momenteel prima bij het avontuurlijke en zelfs bij het nieuwe. Je durft veranderingen te omarmen en haalt alles uit de kansen die nu voorbij komen. Omdat je voelt dat ze je uiteindelijk meer armslag, meer vrijheid en onafhankelijkheid plus (en zeker niet onbelangrijk) meer inkomsten zullen opleveren.

 

TWEELINGEN

 Algemeen: je wordt in mei vooral aangestuurd door dynamische en ondernemende vibes, Gemini. Zij helpen je om je ideeën te verdedigen en je sterke punten te belichten. Dat neemt niet weg dat je vanaf de 17de een stap terug moet doen wat je meteen tijd geeft om je voorstellen grondiger uit te werken en bij te schaven. Het bekijken van alles wat de voorbije maanden gebeurd is, kan daarbij helpen. Saai werkje? Waarschijnlijk wel, maar achteraf bekeken zal het lonend zijn geweest. 

Werk: mei ziet er niet slecht uit op werkvlak. Je gaat vooruit, maar zoals hierboven gezegd, ervaar je een tijdelijke stilstand vanaf  de 17de.  Ons advies: eerst alles op een rijtje zetten zodat je een bruikbare evaluatie van de voorbije tijd kan maken. Dat zal je helpen om je te concentreren op de essentie van je ideeën die je op die manier veel makkelijker zal kunnen realiseren.

Liefde: met partner? Tijdens de 1ste week van mei, loopt het prima tussen jullie. Daarna bekoelt de sfeer. En dit terwijl je bedoelingen goed zijn. Het enige wat je hier kan doen is je partner ervan te overtuigen dat je gevoelens niet veranderd zijn. En indien dit niet volstaat, doe dan moeite om in een romantische setting met zijn tweetjes verder bij te praten. Single?  Hier kan het allemaal wat stroef lopen. Maar terwijl bepaalde contacten kunnen afbreken, zal je spontaan nieuwe contacten leggen. Toch kan dit gegeven je soms een gevoel van eenzaamheid of twijfel geven. Deze wat verwarrende situatie is het moment om je liefdesleven te evalueren. Wat wil je precies. Af en toe een toffe tijd beleven? Of veeleer een lange termijn relatie? Je aanpak zal dan uiteraard verschillend zijn.

Financiën: het financiële luik is best oké. Toch is hier een waarschuwing op zijn plaats. Het is immers goed mogelijk dat je in mei in een liefdestoestand verzeilt die je  euforisch maakt. En die je aanzet om op geen euro te kijken om bij je geliefde op een goed blaadje te komen. Let op, want zo kan een avontuurtje je duur te staan komen. 

Welzijn: jij zal al bij al het meest voldoening halen uit het verkennen van je innerlijke wereld. Uit het opmaken van de balans tot dusver. En de omstandigheden die zich voordoen op professioneel en privé vlak zullen je daarbij helpen. Kijk naar wat was en stel je voor hoe het zou moeten worden. Om er vervolgens naar toe te werken.

 

KREEFT

Algemeen: het lijkt wel alsof je niet echt je draai vindt tijdens de 1ste helft van mei, Kreeft. In de 2de helft echter verandert dit. Je voelt je energie weer toenemen. Je denkt niet langer dat je een speelbal bent van het lot, maar veeleer dat je omgeven wordt door lucky vibes. Dankzij deze positieve sfeer vol begrip, een goed humeur en meevallers, raak je in een andere versnelling. Waarna je kansen krijgt om je talenten en je reeds opgedane ervaring te benutten en zelfs te verzilveren.

Werk: ga niet wanhopen als het allemaal even niet lukt in deze sector, want het loopt hier pas goed los vanaf de 17de. En dan kan je herademen omdat je merkt hoe een positieve samenloop van omstandigheden, hinderlijke obstakels laat verdampen. Waarna je algauw opnieuw plezier beleeft aan je werk in een begripvolle en serene omgeving.

Liefde: met partner?  Geef het maar toe, Kreeft, je liet alles maar een beetje op zijn beloop in je relatie de laatste tijd. Daar komt nu verbetering in. Mei doet je hier herleven en je gaat weer initiatieven nemen. En wees gerust: je vaste partner heeft er oren naar, op alle vlakken. Enjoy!  Solo?  Ook jij komt een beetje uit een wat stagnerende energie op liefdesvlak. Er komt verandering in. Zonder het goed en wel te beseffen schep je een band met een vriendelijk en beschikbaar iemand. Aan jou om hier een positief gevolg aan te breien.

Financiën:. Qua geld gaat alles zijn gewone gang zolang je geen onverstandige uitgaven doet. Toch meer geld nodig? Gebruik je charme en vermijd het eisen te stellen. De zachte, geduldige aanpak werkt hier nog het best.

Welzijn: je zal je het best voelen in mei als je beseft dat het leven je nu, alles goed bekeken, gunstig gezind is. Want je ervaart hoe je meer dan eens zelfs, op het juiste moment op de juiste plaats en/of bij de juiste persoon bent. Laat die mooie kans(en) niet ontsnappen en grijp ze. Je zal je op één of andere manier dankbaar en gezegend voelen.    

 

LEEUW 

Algemeen: je krijgt kansen in mei, Leo, zoveel is zeker. Maar het parcours dat je nu aflegt, is niet zonder obstakels. Kom niet in opstand tegen de problemen maar onderzoek je gedrag en je emoties. Wat kan er blijven en wat moet er veranderd worden? Probeer daarna te veranderen wat er moet of kan veranderd worden. Verfijn je aanpak. Dat kan prima gevolgen hebben. Zoals het feit dat anderen je vaker gaan accepteren in plaats van af te wijzen. Zowel professioneel als privé.

Werk: alles draait hier rond tot de 16de. Daarna liggen de zaken een pak moeilijker en kom je voor uitdagingen te staan. Uitdagingen die jij overigens best aankan. Niet door tegenstand te bieden maar door je positieve energie aan te wenden om de juiste oplossingen te vinden. Volhouden dus, waarna je zal versteld staan van de goede resultaten die je op die manier zal bekomen.

Liefde: met partner?  De 1ste week van mei zit alles snor tussen jullie. Daarna begint de vlam stilletjes uit te doven. En natuurlijk kan je de schwung weer in de relatie krijgen. Maar dat zal dan veeleer zijn door zijn of haar (vaak praktische) wensen te vervullen dan door je vaste partner de hemel (en nog meer) te beloven. Solo?  Je kan je best wat alleen  voelen in mei, Leo. Probeer deze tijd zinvol door te komen. Misschien daagt het je daarbij dat je beter es van aanpak verandert. Doe je het? Dan zal je merken dat een mooi resultaat eind deze maand binnen je bereik komt.

Financiën: qua geld zit het wel goed. Althans wat het dagelijks leven betreft. Maar dit is beslist geen tijd voor het doen van grote aankopen of investeringen.  Zelfs al lijkt het een “unieke, eenmalige kans”, wacht met dit alles liever tot jij in een rustiger periode beland bent. 

Welzijn: je zal het beste gevoel krijgen deze maand als je het geduld kan opbrengen  om anderen te beluisteren. En inderdaad, ook dit is een uitdaging. Maar je zal versteld staan van de visies en de kwaliteiten van die anderen. Visies die je nadien  slim in je voordeel kan aanwenden. Doen!

 

MAAGD 

Algemeen: in mei kan jouw energie voelbaar op en neer gaan, Virgo. Enerzijds zit je wat klem tussen de muren die je zelf opgetrokken hebt. Anderzijds voel je hoe positieve vibes je ondersteunen om vol te houden. En om te streven naar stabiliteit door het vermijden van het nemen van foute beslissingen. Ze steunen je ook om uit je oude zelf te breken en eigenhandig de deur te openen naar een nieuwe aanpak en nieuwe mogelijkheden.

Werk: bepaalde ambities kan je nu via de juiste projecten kanaliseren en realiseren.  Je gaat ervoor met hart en ziel en houdt je blik op de toekomst gericht.  Je kan nu concepten of zaken creëren die je vlot aan anderen kan verkopen. Krijg je een goed aanbod of mooie kans? Geloof dan in jezelf, onderzoek de zaak en ga er eventueel voor. Yes, you can, maar ken daarbij je grenzen en let op voor zelfoverschatting. 

Liefde: Met partner?  En ja, de liefdeshemel is hier af en toe bewolkt wat de sfeer dus eerder zwaar en stijfjes maakt. Maar geen nood, want als jij dat echt wilt, kan je zeker voldoende uit de kast halen om ervoor te zorgen dat je vaste partner weer breed gaat glimlachen en zelfs meer…  Single? Jij kan nu oplopen tegen een apart  iemand. Ga ervoor en ervaar het wonder van de wederzijdse aantrekkingskracht. Daartoe moet je natuurlijk al te kritische gedachten en vragen achterwege te laten. Geef je over aan en geniet van dit uniek moment, zolang het maar goed aanvoelt. 

Financiën: alles loopt goed in deze sector. Natuurlijk is het zo dat je deze maand geneigd bent financiële risico’s te nemen. Iedereen weet dat je voorzichtig bent, maar toch moet jij in mei je gezond verstand volgen en altijd je budgettaire grenzen voor ogen houden. En respecteren, dat spreekt vanzelf.

Welzijn: hier volgt een tip om je beter te voelen indien je de neiging krijgt je te gaan opwinden omdat dingen stagneren. Doe een stap achteruit en probeer de zaak te bekijken als betrof het die van een ander. Dan zal de tijdelijke stilstand een reden of verklaring krijgen en kan jij rustiger worden.   

 

WEEGSCHAAL 

Algemeen: ook in mei krijg je nog te maken met complicaties, Libra.  Vanaf de 15de sta je gelukkig een pak sterker in je schoenen en slaat de twijfel minder hard toe. Je beseft inmiddels ook dat er altijd oplossingen zijn voor opduikende problemen. Eén van die oplossingen manifesteert zich tijdens je contact met mensen die de kracht of de armslag hebben om je te helpen. Maak er gebruik van. 

Werk: tot de 15de laat je vermogen om beslissingen te nemen je wat in de steek. Maar als je te lang twijfelt, kan ook dat waarin je reeds investeerde, mislukken. Gelukkig kan je één en ander weer recht trekken in de 2de helft van mei. Dan slaag je erin aanslepende zaken terug onder de aandacht te brengen en die op de beste manier af te ronden. Met de steun van anderen uiteraard die je inpakt met je charme.

Liefde: met partner?  Enerzijds ervaar je meer rust in de relatie, anderzijds voel je hoe oude frustraties weer boven komen drijven. Doe iets om die vicieuze cirkel te doorbreken. Je kan bijvoorbeeld een weekendje weg plannen, enkel voor jullie tweetjes. Single? Je kan in mei zeker daten en/of nieuwe contacten leggen. En het leuke is dat je mensen van alle slag zal ontmoeten.  Maar veel actie en spanning is er nu niet bij. Iets wat je niet zal deren als jij iemand bent die alles liever rustig aanpakt.

Financiën: je krijgt nu vooral geld (te verwachten of totaal onverwacht) uit bronnen die helemaal niets met je werk te maken hebben. En dat kan best leuk zijn. Maar ga er toch maar zuinig mee om. Want wat zonder veel moeite bekomen werd, wordt nogal es vaak ondoordacht weer uitgegeven.

Welzijn: je zal je het best voelen als je turbulenties vermijdt. Dat doe je het effectiefst  door te mee te gaan in een bepaalde routine. Verdrijf de daarbij horende en vaak slaapverwekkende sleur door contact te houden met bijzondere mensen die je in mei hebt ontmoet. 

 

SCHORPIOEN 

Algemeen: mei staat voor verandering, Scorpio. En dit zowel op qua werk als privé. Alles begint rond 15 mei. Dan krijg je op het werk kansen waarop je stilletjes had gehoopt, maar niet meer had verwacht. Privé dien je nu in te zetten op een open communicatie, iets wat niet echt je sterkste punt is. Doe hier toch moeite, omdat oude familiekwesties opnieuw de kop opsteken en de sfeer dreigen te verzuren. En omdat iemand toch moet proberen die vicieuze cirkel te doorbreken.

Werk: op het werk geef je blijk van vernieuwingsgeest en neem je initiatieven. En dat valt in goede aarde. Daardoor krijg je kansen die je al dan niet kan grijpen. Vraag zeker wat bedenktijd, maar ook niet teveel. Doorslaggevend is hier of je bereid zal zijn je volledig als een teamspeler te gedragen, of dat je hardnekkig zal vasthouden aan je individualistische aanpak. Zoals je wel merkt, ligt de bal geheel in jouw kamp. 

Liefde: met partner?  De harmonie behouden in de relatie, kan in mei een hoop energie en inzet vragen. Ook hier kunnen er zich veranderingen voordoen. Heb je nieuws te melden aan je vaste partner? Doe het voorzichtig. Indien niet, kunnen de emoties hoog oplopen en daar is niemand bij gebaat. Solo?  Hier ziet het er goed uit. Je kan zomaar tegen een passend iemand op lopen. Of, een reeds gestart contact kan doorgroeien naar iets degelijkers. Je wordt hoe dan ook uitgedaagd vanaf de 21ste en het is dan aan jou om de gewenste twist aan de situatie te geven.

Geld: veranderingen op het werk én thuis kunnen meer geld opslokken. Daarom is het goed om je de juiste houding aan te meten vooraleer eventuele geldschieter(s) te benaderen. Zing om te beginnen een toontje lager en haal verder de scherpe kantjes uit je verzoek. Via de zachte aanpak zal alles een pak positiever uitdraaien.

Welzijn: in mei zal jij je het best voelen als je mee kan gaan in veranderingen. Maar hier stopt het niet. Je zal ook anderen proberen te overtuigen van de noodzaak te veranderen, en dit op een wat eisende manier. Probeer dit laatste te voorkomen. Want indien niet, zullen anderen zich snel uit de voeten maken.

 

BOOGSCHUTTER 

Algemeen: heb je de laatste tijd de indruk dat het je niet echt meezit, Schutter? Heradem, want daar kan mei verandering in brengen. Vanaf midden mei zal je  voelen hoe jij de teugels weer in handen kan nemen en houden. Door bijvoorbeeld   van tactiek te veranderen. Zoals het afstappen van een traditionele aanpak die puur tijdverlies blijkt te zijn. Schud de kaarten opnieuw, geloof in jezelf en neem een andere of snellere weg om uiteindelijk zelfs meer resultaat te oogsten.

Werk: je bent opnieuw ondernemend, zoveel is zeker. Je ziet zelfs een waaier aan mogelijkheden voor je. Maar let op: er zijn ook waarschuwingstekens die je tot dusver  negeerde. En als je dan toch merkt dat de zaken minder goed lopen dan voorzien, kan je in paniek raken. Niet doen. Het is beter je gewoon aan te passen aan wat voor je ligt. En dit aan te pakken, waardoor je opnieuw de nodige stabiliteit zult vinden.

Liefde: met partner? In mei valt jullie relatie ten prooi aan frustraties. Kom in actie. Doe er iets aan. Poets de relatie een beetje op. Pimpen kan altijd en dat doe je hier het makkelijkst door op de details te letten. Details waarvan je weet dat ze je vaste partner blij maken. En jij weet zeker wat die zijn. Ga dus meteen aan de slag! Single?

Er kan even niets op je afkomen deze maand. Laat het niet aan je hart komen, want dat duurt niet lang. Weldra zullen er immers mensen op je pad komen die de leegte aangenaam zullen opvullen. En zelfs meer…

Financiën: qua financiën zijn er geen echte problemen zolang jij je hoofd er maar bij houdt. Want het is best mogelijk dat iemand die in financiële problemen is geraakt, je deze maand om hulp vraagt. En nee, je hoeft je hulp niet te weigeren, maar zorg er wel voor nog ruim voldoende geld voor jezelf over te houden.

Welzijn: je voelt je nu het best als je kan ontsnappen aan die bijna onhoudbare dagelijkse sleur die zwaar op je kan wegen. En dit zowel professioneel als privé. Alle voorstellen en uitnodigingen die je nu krijgt en die je zinnen kunnen verzetten zijn daarom welkom en mooi meegenomen. Je zal je er enkel beter bij voelen.

 

STEENBOK

Algemeen: eventuele turbulenties zullen verzwakken, Steenbok. Je voelt ook hoe je opnieuw meer en meer je rustige, redelijke en voor onderhandeling openstaande zelf wordt. De kansen die nu op je weg komen, zullen niet langer een bron van ongeduld, stress en frustratie vormen. Integendeel zelfs, want ze blijken prima te verzoenen met je persoonlijke normen en waarden. Als het goed voelt, kan je er dus zeker voor gaan.

Werk:  natuurlijk loopt niet alles zomaar direct weer op rolletjes op het werk. Maar omdat de druk afneemt, worden je prestaties alsmaar beter en herover jij je plaats in het geheel. Vanaf de 17de worden jouw ideeën aandachtig beluisterd en uiteindelijk geaccepteerd als concreet uitvoerbare voorstellen. Zoals je merkt kan mei voor jou toch nog uitdraaien als een voldoening gevende tijd op het werk..

Liefde: met partner?  Nu de spanning afneemt, kan je wellicht wat meer investeren in je vaste partner. En ondanks het feit dat je focus niet helemaal op hem of haar ligt, kan je maar beter wat moeite doen. Begin bijvoorbeeld met het geven van een oprecht compliment in plaats van ongevraagd advies. Solo? Je hebt nu zeker meer tijd om op zoek te gaan en te daten. Doen dus. Ontmoet je iemand die je bevalt?  Zorg dan voor regelmatige afspraakjes en laat je niet verleiden om je blind te staren op eventuele schoonheidsfoutjes (letterlijk en figuurlijk) in plaats van op het positieve in je partner. 

Financiën: geld staat nu even niet in de focus bij jou. En toch rolt het lekker binnen in mei. Zo lekker zelfs dat je besluit jezelf es flink te verwennen. Moet kunnen, want voor wat, hoort wat. Maar opgelet, want je verkeert nu in een stemming om gekke aankopen te doen. Iets waar je nadien spijt kan van krijgen. Dus: beter voorkomen dan genezen, nietwaar?

Welzijn: je zal je deze maand het best voelen als je probeert om optimistisch te zijn en mensen es wat vaker een complimentje te geven. Als jij je afvraagt wat er inzit voor jou, hier komt het. Mensen zullen aangenaam verrast zijn en je meer en vaker naar waarde gaan schatten. En geef toe Bokje, dat wil je heimelijk maar al te graag. 

 

WATERMAN 

Algemeen: in mei is er van alles wat, Waterman. Je gaat traag maar vastbesloten vooruit in de 1ste helft van de maand. Je wilskracht is sterk en je voelt je bij iedereen op je gemak en omgekeerd. Het tij keert in de 2de helft van mei. Mensen lijken plots veeleisender te worden naar jou toe. En met wilskracht alleen raak je er niet meer. Probeer te ontdekken wat er steeds mis loopt en wat eraan te doen. Blijf positief naar anderen toe, dan nemen spanningen en weigeringen vaak vanzelf wat af.

Werk: als je in mei vooruit kan raken op een voor jou passende of zelfs leuke  manier, moet je de kans grijpen terwijl het kan. En dat betekent: tijdens de 1ste helft van mei. Want daarna komen er meer complicaties die echter niet onoverkomelijk zijn. Het belangrijkste is hier: logisch blijven denken en je focussen op slechts één doel tegelijk. 

Liefde: met vaste partner?  Er zijn stoorzenders actief. Vermijd zeker een opgefokte alles of niets mentaliteit. Je bent nu zo aanwezig in je vaste relatie dat je de ander kan verstikken. Geen wonder dat het soms verwijten regent naar jou toe. Neem wat afstand, kom tot rust en zoek een leefbaar compromis. Dat zal ook een eind maken aan je twijfels inzake je partner en relatie. Solo?  Je charisma en vlotte manier van omgaan met mensen, doen wonderen. Je legt dus veelvuldig contact met anderen, maar helaas blijken deze contacten meestal van korte duur te zijn. Wil je liever een duurzame band creëren?  Probeer je emotionele kant dan wat vaker te tonen en wees minderniet zo kritisch wat betreft de mindere kantjes van de ander(en). 

Financiën: qua geld is het in mei vooral oppassen geblazen en dus vooruitkijken. Zet je fantasie en verlangens even opzij en denk rationeel. En dat betekent: de vinger op de knip houden tot eind mei. Want pas dan zal je voldoende centen binnenrijven om jezelf op een en ander te trakteren.

Welzijn: je zal je in mei het best voelen als jij je aandacht en energie vooral stopt in een privé project(je). Want voor de rest ontmoet je nu vooral uitdagingen die je tracht te bezweren door druk uit te oefenen op anderen. Wat dus averechts werkt. Laat deze vibes voorbij trekken en bekommer je intussen om een doel in de persoonlijke sfeer.   

 

VISSEN

Algemeen: best mooie maand, Visje. Want in mei ligt de nadruk duidelijk op jouw persoonlijke relaties. Omdat je nu het belang herontdekt van warme, vertrouwde en solide relaties op familiaal, vriendschappelijk en liefdesvlak. Zelfs (sterk) verwaterde contacten in de genoemde afdelingen kunnen in mei opnieuw aangezwengeld worden. Daar je charme en verleidingskracht nu pieken, kan je immers iedereen vlot voor je inpakken. Maar…maak er vooral geen misbruik van.

Werk: ook je wat verzwakte werkmotivatie komt weer tot leven. Je kan je in mei zeker verder professioneel ontwikkelen. Omdat anderen lovend zijn over je speciale capaciteiten, talenten en/of creativiteit. En dus komen er nu voorstellen je kant op. Niet meteen wegduwen maar wel grondig onderzoeken en dan de juiste keuze maken. Want de kans is groot dat je aldus de mogelijkheid krijgt om een oude droom waar te maken.

Liefde: met partner? Aan de relatie met je vaste partner moet er nog wat gesleuteld worden. Vermijd zeker een stortvloed aan woorden, want je zou enkele ongelukkige uitspraken kunnen doen. Toon liever dat je het meent en kies voor vrede, zekerheid en oprechtheid. Eén ding staat vast: je krijgt jullie relatie weer onder controle en op de juiste rails. Single?  Jij bent op zoek naar een zusterziel, zoveel is zeker. Je hebt momenteel een unieke uitstraling en aanpak en daardoor trek je vlot potentiële partners aan. Maar opgelet: ondanks je charme kan je mensen kwetsen door een gebrek aan tact en/of ondoordachte uitspraken.

Financiën: qua centen is dit een goede tijd, maar je financiën zijn nu niet het belangrijkste voor jou. Het draait meer om je relaties en om op het werk je ding te kunnen doen. Trek je meer geld binnen dan voorzien? Dan investeer je dat graag in meer comfort en veiligheid thuis.

Welzijn: je voelt je het best deze maand als je inzet op kwalitatieve relaties thuis, in de vriendschap en op het werk. Anderzijds moet je ook de juiste balans zien te vinden tussen je laten zien, horen en gelden in de buitenwereld zonder daarbij je persoonlijke grenzen geweld aan te doen.

Misschien een tip voor moederdag?   Eenvoudig recept voor truffels van donkere chocolade  of   Brownies zonder suiker

 

Share.

Laat een reactie na