Beleef jij een gewone liefde of een liefde met een L? Doe de test!

0

Zit jij momenteel verwikkeld in een liefdesrelatie? En wil je wel eens weten of het gewone liefde is of liefde met een grote L?  Doe dan meteen de liefdestest!

Robert Monroe, stichter van het Amerikaanse Monroe Institute, stelde daartoe een korte test op die bijzonder verhelderend werkt. Het Monroe Institute verricht pionierswerk inzake de verkenning van het menselijk bewustzijn en de verruiming ervan.

Hoewel generaliseren altijd gevaarlijk is, kunnen we toch stellen dat deze tekst je inzicht zal schenken omtrent de kwaliteit van jouw relatie. En meer bepaald over de diepte en de omvang van je liefde. Zet je schrap, hier gaan we:

  • Vraag 1: Kan deze liefde overeind blijven zonder seksuele stimulans of bevrediging gedurende 1 week, 1 maand, 1 jaar of zelfs meerdere jaren?
  • Vraag 2: Kan de liefdesband intact blijven wanneer de ander nalaat bepaalde handelingen te stellen en/of bepaalde uitspraken te doen, die jou continu het gevoel en de zekerheid moeten schenken bemind te worden?
  • Vraag 3: Kan deze liefde zich handhaven zonder dat jullie constant veel tijd met elkaar doorbrengen?
  • Vraag 4: Kan iemand van jullie, of allebei, de liefde naar willekeur op een zéér laag pitje laten branden of de vlam daarentegen hoog doen oplaaien?
  • Vraag 5: Is de relatie gebaseerd op stoffelijkheid in één of andere vorm ( beroep – aanzien – financiële zekerheid – bezittingen – angst om alleen te zijn, etc.).
  • Vraag 6: Maken beweringen als : “je zou beter dit of dat doen” of “indien jij dit of dat had gedaan of juist niet gedaan, dan zou alles anders zijn tussen ons “, enz., deel uit van de relatie?

Is jouw antwoord op de vragen 1,2 en 3 = nee?
Is jouw antwoord op de vragen 4,5 en 6 = ja?

Dan zit jij wel degelijk middenin een zeer typische gewone of aardse liefde. En, daar is helemaal niks mis mee. Integendeel zelfs. Geniet er met volle teugen van zolang het kan.

Is jouw antwoord op de vragen 1,2 en 3 = ja?
Is jouw antwoord op de vragen 4,5 en 6 = nee?

Besef dan dat jij een fantastische liefde meemaakt. Of je partner dat ook doet is een andere zaak. Maar jij hebt op dit moment te maken met liefde met een L. Weet je dat dit soort liefde eerder zeldzaam is? Echt waar, want de meeste mensen komen zo’n liefde zelfs nooit tegen tijdens hun leven. Besef je ook hoe kostbaar deze liefde is? Het spreekt vanzelf dat je werkelijk heel alert zal moeten zijn en alle zeilen zal moeten bijzetten om deze prachtige, unieke liefde te blijven voeden. Vooral als ze overwegend van jouw kant komt.
Is deze liefde met een L echter wederzijds? Beleef ze dan samen met je partner heel bewust en in de wetenschap dat deze ‘match made in heaven’ één van de allermooiste geschenken in het leven is. Houden zo enne… vergeet niet dat zelfs diepe liefdes voldoende brandstof (= inzet en aandacht) nodig hebben. Enjoy!

Ook interessant: Helen Fisher: waarom en hoe we verliefd worden…

 

Share.

Laat een reactie na