Welke steen past bij jouw dierenriemteken?

0

Edelstenen, halfedelstenen en kwartsen zijn ontstaan tijdens het tot stand komen van de planeet aarde door de inwerking van sterke kosmische energieën.  Ze zijn dus een soort gestolde kosmische kracht.  Daardoor zijn ze in staat om via hun eigen trillingen het beste in de mens naar boven te brengen en te activeren.  Het komt er dan ook op aan de voor jou juiste steen te kiezen.

Er zijn immers veel soorten edelstenen. Een ding is zeker: elke steen heeft zijn specifieke vibratie en afgelijnd actieterrein. Die kunnen wel of niet bij je passen. Je dierenriemteken kan daarbij een 1ste richtingaanwijzer zijn. Lees hieronder welke steen ondersteunend en/of  harmoniserend op jouw dierenriemteken van toepassing is.

 

Ben jij een Ram?  Dan past de robijn bij jou.  Robijn, de rode doorzichtige edelsteen is de koningssteen bij uitstek. Hij bevordert de rechtvaardigheid en onafhankelijkheid. Maar ook de passie en het enthousiasme. Opgelet: de robijn kan evenwel jaloezie en uit de hand lopende oerdriften opwekken.

Ben jij een Stier?  Jouw steen is de groene smaragd.  Deze grasgroene edelsteen bevordert de trouw aan je partner en ook de groeikracht, concentratie en vitaliteit. De smaragd schenkt zijn drager plezier in het leven en zelfrespect. Werkt tevredenheid,  diepe geestelijke rust en harmonie in de hand.

Ben jij een Tweelingen? Dan past het bergkristal bij jou. Deze heldere, doorzichtige kwarts schenkt geduld, standvastigheid, volharding en concentratievermogen. Iets wat veel Tweelingen prima kunnen gebruiken.  Ook sterkt bergkristal het hart, de rug en het zenuwstelsel.

Ben jij een Kreeft?  Dan hoort de maansteen bij jou.  De Maansteen, een melkwitte tot blauwachtige halfedelsteen bevordert het liefdesleven, legt humeurigheid aan banden en helpt de mens om meer tevreden in het leven te staan.

Ben jij een Leeuw?  Kies dan voor de diamant.  De schitterende diamanten zijn de edelstenen van de waarheid en van een liefde die enkel past bij een volwassene. Opgelet: kan bij personen zonder geestelijke maturiteit de hoogmoed stevig bevorderen

 Ben jij een Maagd?  Dan kan de citrien  jou steun bieden.  De  gele, zonnige, verwarmende citrien die gelinkt wordt aan de zonnevlecht of plexus solaris geeft immers vitaliteit en mentale steun. Deze kwarts maakt het gevoelsleven ook evenwichtiger. Verder bevordert hij ook de werking van het zenuwstelsel en de bloedsomloop.

Ben jij een Weegschaal? Kies dan voor rozenkwarts.  De energie van de mooie, doorschijnende rozenkwarts is geknipt voor wie kunstminnend is. En voor hen die die houden van de liefde, fantasie, klank, kleur, vorm en de perfecte harmonie op zoveel mogelijk vlakken.

Ben jij een Schorpioen?  Dan is jouw steen de granaat.  Granaten zijn donkerrode edelstenen die zoekers en dieptegravers kunnen ondersteunen. Ze schenken de zoekende mens energie, moed en zelfs passionele liefde die plotseling en helaas kan omslaan in grote haat.

Ben jij een Boogschutter? Vertrouw dan gerust op de amethist.  Deze violetkleurige kwarts stimuleert de geestelijke reiniging en ontwikkeling. De amethist helpt tegen slapeloosheid, migraine en een teveel aan hitte zoals woede, onrust, koorts, opwinding en zelfs hysterie.

Ben jij een Steenbok? Dan is de donkere onyx het geschikte kwarts voor jou.  De onyx helpt je door moeilijke tijden heen. Deze steen vermindert het piekeren en dubben en buigt dit om tot objectieve beschouwingen. Ook schenkt onyx je ernst en volharding.

Ben jij een Waterman? Dan is de turkoois een geschikte steen voor jou.  De mooie turkoois behoedt de drager voor schadelijke trillingen. Is ook een zuiverende en beschermende steen die bovendien toewijding en trouw schenkt bij het volbrengen van de levenstaak. Verlicht depressie en paniekaanvallen en bevordert de zuurstofopname in het bloed.

Ben jij een Vissen? Dan is jouw edelsteen de aquamarijn.  Deze kostbare, lichtgroenblauwe edelsteen hoort bij zieners, visionairs en mystici. Aquamarijn werkt het allerbest best bij ontvankelijke, zuivere zielen die alles intuïtief maar haarscherp aanvoelen.

 

Share.

Laat een reactie na