Pasta met courgettesaus

0

Dit pastagerecht is niet enkel goedkoop en voedzaam, maar ook supermakkelijk te maken. Je moet immers geen keukenprins of -prinses zijn om het op tafel te toveren en het lukt altijd. Maar je moet er wel even de tijd voor nemen.

 

Dit heb je nodig (voor 2 stevige of 3 meer bescheiden eters)

  • 4 courgettes
  • 250 ml groentebouillon (maak je snel zelf met 1 bouillonblokje)
  • 200 g pasta naar keuze
  • Gemalen kaas naar keuze. Denk aan parmezaan, gruyère, emmentaler of comté
  • Peper en zout
  • Facultatief: afwerken met een paar blaadjes verse basilicum

 

Zo maak je het

  • Was de courgettes. (Gevoelige darmen? Verwijder dan eerst de pitjes)
  • Snijd daarna de courgettes met schil, in blokjes.
  • Doe de courgetteblokjes en de groentebouillon samen in een pan en breng aan de kook. Laat vervolgens zachtjes verder koken en roer regelmatig om.
  • De saus is klaar als ze een soort romige dikte bereikt heeft. Opgelet: dit kan zeker een half uur duren.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Kook intussen gezouten water in een kookpot.
  • Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking. Even laten uitlekken.
  • Roer de pasta daarna door de saus.
  • Bestrooi de pasta naar behoefte zuinig of rijkelijk met gemalen kaas.
  • Werk indien gewenst, af met een paar verse blaadjes aromatische basilicum.

Bon appétit!

Ook lekker:  Pasta met blauwschimmelkaas en paddenstoelen   –   Pasta met gerookte zalm en broccoli   –   Tortellini met groene pesto en Breydelspek    –   Romige spirelli

Share.

Laat een reactie na