Dit pastagerecht is niet enkel goedkoop en voedzaam, maar ook supermakkelijk te maken. Je moet immers geen keukenprins of -prinses zijn om het op tafel te toveren en het lukt altijd. Maar je moet er wel even de tijd voor nemen.
Dit heb je nodig (voor 2 stevige of 3 meer bescheiden eters)
- 4 courgettes
- 250 ml groentebouillon (maak je snel zelf met 1 bouillonblokje)
- 200 g pasta naar keuze
- Gemalen kaas naar keuze. Denk aan parmezaan, gruyère, emmentaler of comté
- Peper en zout
- Facultatief: afwerken met een paar blaadjes verse basilicum
Zo maak je het
- Was de courgettes. (Gevoelige darmen? Verwijder dan eerst de pitjes)
- Snijd daarna de courgettes met schil, in blokjes.
- Doe de courgetteblokjes en de groentebouillon samen in een pan en breng aan de kook. Laat vervolgens zachtjes verder koken en roer regelmatig om.
- De saus is klaar als ze een soort romige dikte bereikt heeft. Opgelet: dit kan zeker een half uur duren.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Kook intussen gezouten water in een kookpot.
- Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking. Even laten uitlekken.
- Roer de pasta daarna door de saus.
- Bestrooi de pasta naar behoefte zuinig of rijkelijk met gemalen kaas.
- Werk indien gewenst, af met een paar verse blaadjes aromatische basilicum.
Bon appétit!
Ook lekker: Pasta met blauwschimmelkaas en paddenstoelen – Pasta met gerookte zalm en broccoli – Tortellini met groene pesto en Breydelspek – Romige spirelli