Lizy’s stoofpotje van kip met prinsessenboontjes

0

De boontjes komen eraan. Misschien bof je en kan je ze straks zelfs gewoon kraakvers uit je eigen moestuin halen. Hoe dan ook,  hier volgt het recept van Lizy’s lekker én gezond stoofpotje van kip met fijne boontjes. Gezond, omdat ze arm zijn aan calorieën en koolhydraten maar wel veel vezels bevatten. Ook leveren boontjes veel antioxidanten en vitamine C aan.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 500 g  kipfilet (in stukken gesneden)
  • 300 g fijne groene boontjes, klaar om te koken
  • 150 ml kippenbouillon (mag via blokje zijn)
  • 1 rode paprika, in stukken gesneden
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 of 2 tenen knoflook, gesnipperd of geplet
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 stukjes citroenschil
  • 2 of 3 eetlepels Bertolli pesto rosso  (of de pesto rosso van je keuze)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout + vers gemalen peper naar smaak

 

Zo maak je het

  • Neem een kookpot en bak de stukken kipfilet lichtbruin in de olijfolie.
  • Voeg er de stukjes paprika en citroenschil aan toe, evenals de gesnipperde ui en knoflook..
  • Kruid met kaneel, verse peper en zout en de pittige pesto rosso.
  • Overgiet alles met de helft van de kippenbouillon en laat zachtjes sudderen.
  • Intussen kook je in een aparte pot de boontjes 5 minuten lang in gezouten water aangelengd met de rest van de kippenbouillon.
  • Na die 5 minuten haal je de boontjes uit het kookvocht en laat je ze nog even verder stoven met de kip.
  • Het kookvocht van de boontjes kan je nu gebruiken om de pasta of de rijst te garen, indien je daarvoor kiest.
  • Je kan het stoofpotje immers ook serveren met brood of broodjes naar keuze.

Smakelijk!

 

 

 

 

Share.

Laat een reactie na